Strategie Grains palielina kviešu ražas prognozi ES valstīm

Eiropas aģentūra Strategie Grains palielinājusi kviešu ražas prognozi ES valstīm par 2 milj.t līdz 147 milj.t. Līdz ar to šogad var tikt iegūta pēdējos 6 gados bagātākā kviešu raža.

Prognozes korekcija veikta, jo uzlabojušās šīs kultūras ražas perspektīvas Lielbritānijā un Bulgārijā. Mīksto kviešu īpatsvars ES valstu kopējā ražas apjomā veidos 139,4 milj.t.

Nedēļu atpakaļ ASV Lauksaimniecības ministrija (USDA) palielināja kviešu ražas prognozi ES valstīm par 1,37 milj.t līdz 146,25 milj.t.

Pēc Strategie Grains ekspertu prognozēm, kviešu vidējā ražība ES valstīs šogad būs 5,8 t/ha. Galvenokārt, pateicoties trim lielākajām šīs kultūras ražotājvalstīm - Francijai, Vācijai un Lielbritānijai.

Miežu raža Eiropas Savienībā šogad gaidāma 55,5 milj.t līmenī, kas ir par 0,5 milj.t mazāk nekā lēsts iepriekš. Prognoze samazināta, jo Spānijā šīs kultūras raža cietusi no sausuma.

Graudaugu kopraža ES valstīs, pēc Strategie Grains aprēķiniem, sasniegs 300,7 milj.t, kas ir par 0,9 milj.t vairāk nekā prognozēts agrāk, taču joprojām atpaliek no pagājušā gada rezultāta 302,3 milj.t.

Avots: zol