ASV sākušies kukurūzas ražas novākšanas darbi

Pagājušajā nedēļā ASV sākās kukurūzas ražas novākšana. Pēc ASV Lauksaimniecības ministrijas Nacionālā lauksaimniecības statistikas dienesta (NASS USDA) datiem, līdz 14. septembrim kukurūza tika novākta no 4 % sējumu platību (pagājušā gada attiecīgajā datumā - 4 %; pēdējo piecu gadu vidējais rādītājs - 9 %). Kukurūzas sējumi joprojām ir ļoti labā stāvoklī: labā un teicamā stāvoklī atrodas 74 % sējumu, kas ir būtiski vairāk nekā pagājušajā gadā - 53 %. Tai pat laikā sējumu attīstība atpaliek no normas, kā minimums par nedēļu, kas savukārt rada risku, ka tie varētu ciest no agrīnām salnām.

Atgādināsim, ka ASV Lauksaimniecības ministrija (USDA) savā septembra atskaitē palielināja kukurūzas ražas prognozi ASV 2014/15. mārketinga gadam - no 356,4 milj.t līdz 365,7 milj.t. Kukurūzas vidējā ražība tiek prognozēta rekordaugsta - 171,7 bušeļi no akra.

Vasaras kviešu ražas kulšanas darbi joprojām atpaliek no pēdējo piecu gadu vidējiem rādītājiem, neskatoties uz to, ka pēdējās divās nedēļās novākšanas darbu tempi ir pieauguši. Līdz 14. septembrim vasaras kvieši tika nokulti no 74 % (89 %; 86 %) platību.

Ziemas kvieši iesēti 12 % (11% un 11 %) plānoto platību.

Avots: zol