Krievija šosezon eksportēs 28 milj.t graudu – A. Dvorkovičs

Mums nav nepieciešamības pilnībā pārtraukt graudu eksportu, norādījis Krievijas Federācijas vice - premjers.

Krievija 2014/15. mārketinga gadā eksportēs 28 milj.t graudu, TASS intervijā pavēstīja vice premjers Arkādijs Dvorkovičs. Tas ir mazāk nekā prognozē Krievijas Lauksaimniecības ministrija (27,5 - 30 milj.t) un Ekonomikas attīstības ministrija (32 milj.t).

"Mēs esam aprēķinājuši, ka graudu eksporta potenciāls šosezon ir 28 milj.t, eksportējuši esam tikai aptuveni 22 milj.t",- sacīja A.Dvorkovičs, atbildot uz jautājumiem par graudu eksporta tendencēm Krievijā pirms graudaugu eksporta muitas ierobežojumu ieviešanas 1. februārī.

"Kompānijām faktiski jau vairs nav iespēju visu atdot eksportam arī līdz 1. februārim, jo mēs pieņēmām administratīvos mērus tā ierobežošanai,"- sacīja vice ministrs. "Šo visu darbību rezultātā, neskatoties uz to, ka vēl nav ieviesti eksporta muitas ierobežojumi, eksports janvārī samazinājās līdz 1 milj.t, kā tam arī ir jābūt, ja mēs rēķinām - ka līdz sezonas beigām tas sasniegs 28 milj.t," paskaidroja A. Dvorkovičs.

Atgādināsim, ka Krievijas valdība ir noteikusi graudu eksporta muitas ierobežojumus no 2015. gada 1.februāra, lai mazinātu graudu eksportu un stabilizētu maizes un miltu cenas. 2013/14. mārketinga gadā Krievija eksportēja 25,2 milj.t graudu.

Avots: zol