Dūklavs: Ukraiņiem milzīga interese par sadarbību graudkopībā un piensaimniecībā

Saistībā ar ģeopolitiskajiem notikumiem un produkcijas noieta meklējumiem Ukrainā patlaban īpaši aktivizējusies interese par sadarbību ar Latviju graudkopības un lopkopības jomā, atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

"Karš ir karš, tikmēr Ukrainā, neraugoties uz visu, pilnā sparā notiek lauku darbi, pašā karstumā ir sēja un cilvēki strādā ļoti godprātīgi. Ukrainu ļoti interesē mūsu ostas, elevatori un attiecīgi - iespēja tieši caur Latviju eksportēt graudus. Tā būtu lieliska abpusējās sadarbības perspektīva, ņemot vērā Ukrainas zemju auglību un izcilās ražas," sacīja Dūklavs.

Tāpat viņš norādīja, ka tikpat liela interese esot par sadarbību arī piena lopkopības jomā, kur Ukrainas piensaimniekus interesē iespēja sertificēt savu produkciju tālākam eksportam un Eiropas Savienību.

"Protams, ka ukraiņus patlaban īpaši interesē iespējas sertificēt piena produkciju un izvērst eksportu Eiropā. Esmu jau apmeklējis vairākas graudkopības un piena saimniecības un esam runājuši par reālas sadarbības iespējām. Turklāt rīt paredzētas vēl vairākas tikšanās, tostarp runāsim arī par iespējām sadarboties mežsaimniecības jomā. Latvijā drīzumā varētu ierasties Čerņigovas gubernators un tad jau būs runa par konkrētām sadarbības lietām," atzina ministrs.

Kā ziņots, Dūklavs vakar devās triju dienu darba vizītē uz Ukrainu, kur tiekas ar Čerņigovas apgabala administrācijas vadītāju Mikolu Zverevu, lai pārrunātu aktuālos jautājumus lauksaimniecībā. Tāpat vizītes laikā plānoti apgabala saimniecību un uzņēmumu apmeklējumi.

Avots; www.la.lv