Marķētās dīzeļdegvielas piegādes sākšanu pārcels no 1.jūlija uz 30.oktobri

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā par akcīzes nodokli, lai pārceltu iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas piegāžu sākšanu no 1.jūlija uz 30.oktobri.

Atbilstoši iepriekš pieņemtajiem grozījumiem šajā likumā ar šā gada 1.jūliju stāsies spēkā izmaiņas normās attiecībā uz akcīzes nodokļa atvieglojuma piemērošanu lauksaimniecībā izmantojamajai dīzeļdegvielai.

Likums paredz, ka lauksaimniecības degvielai piemēros samazināto akcīzes nodokļa likmi un ka lauksaimniecības degviela tiks marķēta.
Tomēr tagad ir nepieciešams pārcelt marķētās dīzeļdegvielas piegāžu sākšanu no 1.jūlija uz 30.oktobri, lai "visi varētu paspēt atbilstošā kārtībā veikt tehniskos un administratīvos pasākumus", teikts likuma izmaiņu anotācijā.

Tas nepieciešams, lai neierobežotu konkurenci un visiem naftas produktu apritē iesaistītajiem komersantiem, kuri veic lauksaimniekiem paredzētās no akcīzes nodokļa atbrīvotās dīzeļdegvielas piegādi, tostarp tiem, kuri līdz šim nav nodarbojušies ar dīzeļdegvielas marķēšanu, būtu iespēja nodrošināt piegādi atbilstoši jaunajām prasībām.

Savukārt pārējās izmaiņas attiecībā uz akcīzes nodokļa atvieglojuma piemērošanu lauksaimniecībā izmantojamai dīzeļdegvielai stājas spēkā 1.jūlijā, kā tas arī bija iepriekš paredzēts.

Likuma grozījumu anotācijā arī norādīts, ka līdz ar izmaiņām gan naftas produktu apritē iesaistītajiem komersantiem, gan lauksaimniecības produkcijas ražotājiem būs pietiekami daudz laika sagatavoties un veikt nepieciešamos tehniskos un citus pasākumus saistībā ar lauksaimniecībā izmantojamās dīzeļdegvielas marķēšanu, tās apriti un uzglabāšanu.

Avots: www.la.lv