Krievijā, neskatoties uz sausumu, cer iegūt plānoto graudu ražas apjomu

Graudu raža Krievijā 2015. gadā var pārsniegt 101 milj.t, neskatoties uz sausumu atsevišķos reģionos, šodien Barnaulā žurnālistiem paziņojis Krievijas lauksaimniecības ministra pirmais vietnieks Jevgēnijs Gromiko.

"Kas attiecas uz ražas novākšanu, tad prognoze nemainās: es domāju, ja mēs strādāsim, kā plānots, mēs sasniegsim ne tikai to orientieri, kas ir patreiz - nedaudz virs 101 milj.t, bet iespējams pat vairāk", - sacīja viņš, piebilstot, ka "jebkurā gadījumā pārtikas nodrošinājums Krievijā būs garantēts".

Kā pastāstīja J. Gromiko, ražas novākšana valstī sākusies diezgan labi. "Krasnodaras pusē šobrīd sasniegts kārtējais rekords 8,8 milj.t - 2014. gada rekordražas rezultāts pārsniegts par 700 tūkst.t. Rostovas apgabals kulšanu noslēdz ar vairāk kā 8 milj.t graudu. Praktiski ar tādiem pašiem rezultātiem ražas novākšanas darbus beidz Stavropoles apgabals. Tie mums tradicionāli ir labvēlīgie reģioni, tai skaitā arī klimatiskajā ziņā. Tāpēc bāzes pārtikas nodrošinājums ir garantēts", - uzsvēra viņš.

Aktīvi sākusies ražas novākšana centrālajā melnzemes zonā. "Šobrīd, protams, mūs uztrauc Pievolga. Sarežģīta situācija ir Samāras, Saratovas, Volgogradas apgabalos. Tur apmēram pusē šo subjektu ir sausums. Tradicionāli problemātisks ir bijis Orenburgas apgabals, kuru mēs plānojam apmeklēt kompleksi, un beidzot atrisināt problēmu - pārprofilēt reģionu uz lopkopību", - sacīja J. Gromiko.

Atildot uz jautājumiem par jaunās graudu ražas iepirkšanu intervences fondā, ministra pirmais vietnieks atbildēja, ka šobrīd lēmums vēl nav pieņemts, taču šis jautājums tiek apspriests.

Avots: zol