«Amazone»: Latvijā varētu pieaugt agrotehnikas pārdošanas apmēri

Nākamgad agrotehnikas pārdošanas apmēri Latvijā varētu pieaugt, aģentūrai BNS prognozēja lauksaimniecības tehnikas tirgotāja «Amazone» valdes locekle Baiba Mikāla.

«Tad, kad ir bijis labs gads lauksaimniecībā, nākamajā gadā arī ir jūtams kāpums lauksaimniecības tehnikas un rezerves daļu tirgū. Ņemot vērā, ka 2015.gads ražas ziņā bija labs, jācer, ka vēsture atkārtosies un nākamais gads būs labāks par šo arī tehnikas tirgotājiem,» sacīja Mikāla, piebilstot, ja ir labas ražas, lauksaimniekiem parādās vairāk apgrozāmo līdzekļu, ko investēt tehnikas iegādē.

2014.gadā «Amazone» strādāja ar 4,913 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 312 tūkstoši eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmums «Amazone» ir reģistrēts 1993.gadā kā vācu firmu «Amazone» un «Krone» oficiālais pārstāvis Latvijā. «Amazone» nodarbojas ar lauksaimniecības tehnikas komplektēšanu, uzstādīšanu un servisu, kā arī rezerves daļu piegādi klientiem servisa nodrošināšanai, lauksaimniecības tehnikas tirdzniecību un lauksaimniecības tehnikas daļu mazumtirdzniecību. Kompānijas pamatkapitāls ir 284,6 tūkstoši eiro, un tās īpašnieki ir Baiba Mikāla (20%) un Arvis Mikāls (80%).

Avots: www.tvnet.lv