Lielbritānijā gaidāmi lieli kviešu uzkrājumi

Šīs sezonas beigās kviešu krājumi Lielbritānijā sasniegs augstu līmeni, prognozē Lielbritānijas Vides, pārtikas un lauku jautājumu departaments (DEFRA).

DEFRA palielinājusi kviešu ražas vērtējumu pašreizējai sezonai par 0,3 milj.t līdz 16,4 milj.t, kas ir augstākais rādītājs kopš 2008. gada.

Vienlaicīgi tika pazemināta kviešu patēriņa prognoze - par 0,1 milj.t līdz 14,7 milj.t, jo samazinājies pieprasījums pēc lopbarības kviešiem lopkopības sektorā.

Līdz ar to eksporta potenciāla vērtējums palielināts par 0,4 milj.t līdz 3,964 milj.t, kas ir par 38 % vairāk salīdzinājumā ar pagājušo sezonu. Taču faktiskais eksports šīs sezonas pirmajā pusē nepārsniedza 1 milj.t, un maz ticams, ka otrajā pusē eksporta tempi varētu būtiski pieaugt. Tāpēc gaidāms, ka sezonas beigās Lielbritānijā paliks lieli kviešu krājumi. Pagājušās sezonas beigās pārejošie krājumi sasniedza 2,4 milj.t.

Kviešu imports Lielbritānijā šosezon salīdzinājumā ar pagājušo sezonu samazināsies par 24 % līdz 1,3 milj.t. Sezonas pirmajā pusē Lielbritānija importēja 0,9 milj.t kviešu.

Avots: idk