LPKS Agrario no 25.06. – 04.07. organizē braucienu uz saulaino Horvātiju

original

Saulainā Dalmācijas  piekraste!  25.06. - 04.07.2016.

10 dienas, visas naktis viesnīcās

Cena: no 565 līdz 655 EUR (cena atkarīga no braucēju skaita)

 

1.diena. Agri no rīta izbraukšana no Dobeles.

Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā.

2.diena. Brokastis. Ceļš līdz Austrijai.

Pusdienas krodziņā "Buschenschanke", kurā var nogaršot vietējo fermeru ražotos nacionālos sierus, desiņas, sālījumus, vīnus un sulas. Jāpasūta un jāapmaksā iepriekš - cena 17 EUR.  

Grāca - pilsētas apskates ekskursija. Grāca ir otra lielākā Austrijas pilsēta, kurā ir lieliski saglabājusies arhitektūra. Nakts viesnīcā  "Itālija"/Austrija .

3.diena. Brokastis. „Minimundus" parks Klāgenfurtes priekšpilsētā.

Šis nosaukums nozīmē "Pasaule miniatūrā", kas arī atbilst tam, ko Jūs redzēsiet. Tās teritorijā ir apkopoti 170 izcilākie pasaules arhitektūras mākslas darbi. Tas tik tiešām ir neaizmirstams skats!

Apmeklēsim Postojnas alu - dabas veidotu mākslas galeriju 20 km garumā ar brīnišķīgām stalaktītu un stalagmītu veidotām zālēm. Postojnas ala - ir ievērojamākā ala Eiropā (UNESCO). Vispirms Jūs sagaidīs brauciens ar vilcieniņu, tam sekos pastaiga pa greznām pazemes zālēm dažādos līmeņos.

Ceļš uz Horvātiju. Vēlu vakarā iebraucam pilsētiņā Vodice -Horvātija, kur 5 naktis nakšņosim viesnīcā  Miramare 4*.   

4.diena. Brokastis. Ekskursija uz Krkas Nacionālo dabas parku, kur Krkas upe, meklēdama ceļu uz jūru, veido krāšņu kanjonu ar daudziem ūdenskritumiem un kaskādēm. Pastaiga nacionālajā parkā (~2 st). Šibenika - iepazīšanās ar pilsētu. Sv. Jakova katedrāle, kura celta 1431. - 1536.g. un ir vienīgā katedrāle Eiropā, kas celta no veseliem akmens bluķiem, pēc puzles principa. Atgriešanās viesnīcā ap 15:00, atpūta.  

5.diena. Brokastis. "Dalmācijas pērle - Splita.

Splita - tipiska Adrijas jūras piekrastes pilsēta ar skaistu promenādi jūras krastā un Romas imperatora Diokletiāna rezidenci-pili (UNESCO). Vienīgā Romas impērijas laika pils, kas celta 3.gs.           

Pirātu pilsētiņa Omiša. Raftings - brauciens ar gumijas laivām pa Cetinas upes kanjonu, pieredzējušu instruktoru pavadībā. Brauciena laikā varēsiet vērot vienus no skaistākajiem dabas skatiem Dalmācijā, kā arī varēsiet izbaudīt peldi kalnu upē. Pēc nobrauciena varēsiet nobaudīt gardas pusdienas, kādā no vietējiem restorāniem vai izpeldēties jūrā, pastaigāties pa Omišu un tās tirgu. Ap plkst.18:00 atgriešanās viesnīcā, brīvais laiks.

6.diena.  Brokastis. „Adrijas jūras salas." Jūras un neskartās dabas diena.

Brokastis. „ Adrijas jūras salas." Jūras un neskartās dabas diena.

Tā ir diena baudot sauli, jūru, vērojot mazās saliņas un rifus. Izklaides brauciens ar kuģīti pa Adrijas jūru uz Kornati salu: brauciens ar privātu kuģi Adrijas jūrā, pastaiga pa klintīm, pelde sāls ezerā, maltīte uz kuģa ar tikko ceptām zivīm, gaļu un vīnu.

Burvīgā Trogira, kas atrodas uz nelielas salas, ir viena no Dalmācijas piekrastes pērlēm. To dibinājuši senie grieķi, kas šeit ieradās vēl pirms mūsu ēras un izveidoja pirmo cietokšņpilsētu. Trogiras vecpilsētu (UNESCO) ieskauj varens aizsardzības mūris, bet, izejot cauri pilsētas vārtiem, jūtama īsta viduslaiku pilsētiņas noskaņa. Piekrastes ūdeņos šūpojas elegantas jahtas, dienvidu vējš spēlējas palmu zaros, bet vietējais tirdziņš vilina ar dienvidu augļu saldo smaržu. Atgriešanās  viesnīcā Miramare 4*.

7.diena. Brokastis. „Dubrovnik - maģiskais Adrijas jūras piekrastes brīnums!" 

Gleznains brauciens gar Adrijas jūras piekrasti uz Dubrovniku. Dramaturgs Bernards Šovs reiz teica: „Ja gribat redzēt paradīzi zemes virsū, brauciet uz Dubrovniku". Dubrovnika ir UNESCO Pasaules kultūras mantojums. Ekskursija vecpilsētā vietējā gida pavadībā - viduslaiku arhitektūra, ar baltām marmora plāksnēm klātas ieliņas, lielā Onofrio strūklaka, rektora pils, Eiropas vecākā aptieka, Dominikāņu klosteris.  Ekskursijas laikā - panorāma no Minčetas forta, kas ir labākais veids kā izbaudīt skatu uz pilsētu. Minčetas forta mūri slejas 25 metru augstumā un tajos ir iebūvēti 16 torņi. Brīvais laiks. Atgriešanās viesnīcā Miramare 4*.

8.diena. Brokastis. "Unikālais dabas fenomens."

Agri no rīta dodamies prom no Adrijas jūras piekrastes. Brauciens uz Horvātijas Nacionālo parku - Plitvicas ezeriem. Viens no Horvātijas dabas radītiem brīnumiem - dažādos līmeņos izvietojušies 16 ezeri, kas savā starpā savienoti ar vairāk kā 90 ūdenskritumiem. Jūs gaida brauciens ar tūristu autobusiņu, kuģīti un pastaiga pa marķētām tūristu takām. Jūs nokļūsiet brīnumainā pasaulē - čalojoši ūdenskritumi, lielāki un mazāki ezeriņi, baltie Horvātijas akmeņi - dolomīti. Nacionāla stila maltīte horvātu krodziņā.

Ceļš uz Budapeštu. Nakts viesnīcā Budapeštā.

9.diena. Brokastis. "Ungāru lepnums - Budapešta."

Neliela  Budapeštas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā. Brauciens ar kuģīti pa Donavu (1 stunda). Varēsiet vērot pilsētas panorāmu un malkot glāzi dzirkstošā vīna. Izbraukšana mājup. Slovākija. Polija. Nakts viesnīcā.

10.diena. Brokastis. "Ceļš mājup." Polija. Lietuva. Vēlu vakarā (naktī) atgriešanās Dobelē.

 

Piezīme. Ieejas biļešu un citu papildizde­vumu cenas, valūtas kurss, kā arī pro­grammā  norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Arī apskates objektu secība var tikt mainīta.

Brauciena cenā ietilpst:

  • brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris);
  • visi transporta un ceļa izdevumi,
  • dzīvošana 3-4* viesnīcās (2-vietīgie numuri ar ērtībām) ar brokastīm, tai skaitā 5 naktis Horvātijas pilsētiņas Vodice četrzvaigžņu viesnīcā Miramare 4 *, kas atrodas pie jūras http://www.miramare-vodice.com/hr/home
  • grupas vadītāja pakalpojumi,
  • vietēja gida pakalpojumi (krievu valodā).
  • Visas izbraukuma ekskursijas

 

Papildus izdevumi (2014.gada izmaksas):

 

Apdrošināšanas polise - 8.1 EUR ( līdz 70. g.; pēc 70. g.-16.2 EUR)

Pusdienas Austrijas krodziņā - 17 EUR

Minimundus" parks -  16 EUR (2 stundas)

Postojnas alas - 25 EUR  (1.5 stundas)

Zivju pikniks ar vīnu  - 45 EUR

Raftings - no 35 EUR

Krkas dabas parks - 100 HRK/ 13 EUR

Plitvices ezeri - 180 HRK/ 23.4 EUR

Ekskursija uz salu arhipelāgu - no 220 HRK/ 30 EUR

Trogiras baznīca - 15 HRK / 1.8 EUR

Diokletiana pils pagrabi - 25 HRK/ 3.24 EUR

Dubrovņik pilsētas mūris - No 14 EUR

Maksas pludmales Horvātijā  ~ 20 HRK/ 2.5 EUR

Pusdienas Horvātijā - no 60 HRK / ~ 7.2 EUR

Brauciens ar kuģīti pa Donavu - 10 EUR

Papildus vieta autobusā - 100 EUR

Piemaksa par vienvietīgo numuru viesnīcā -120 EUR

             

1 EUR=7.64 HRK (Horvātijas kuna)

 

Ceļošanai nepieciešamie dokumenti: Pase, kas derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgrie­šanās no ceļojuma. LR pilsoņu pases, kas izdotas līdz 30.06.2002., sākot ar 01.07.2008. nav de­rīgas braucie­niem uz ārzemēm!

Tiem, kas vēlas peldēties Adrijas jūrā, noderēs gumijas apavi, jo jūrā ir daudz jūras ežu, pie tam lielākā daļa pludmaļu ir kalnainas un akmeņainas. Gumijas apavus var iegādāties uz vietas, un  to cena ir 50 - 60 kunas.

Lūgums pieteikties braucienam, rakstot e-pastu: mairita@agrario.lv  vai zvanot  26332618.