«Dobeles dzirnavnieks»: lopbarības graudu tirgus šogad piena krīzes dēļ turpinās sarukt

Lopbarības graudu tirgus šogad Latvijā piena krīzes dēļ turpinās sarukt, prognozēja kompānijas valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

«Šogad, tāpat kā pēdējos gadus, izaicinājums ir noturēt pozīcijas lopbarības segmentā. Novērojam, ka šis tirgus samazinās piena cenu krīzes dēļ, kā arī saimniecības pārorientējas uz citām biznesa nišām. Papildus jāmin zemā maksātspēja par piegādāto barību,» teica Amsils.

Tāpat viņš pastāstīja, ka, ņemot vērā pasaules tendences, «Dobeles dzirnavnieks» ir sācis ražot dzīvnieku barību, ko var izmantot bioloģiskās saimniecības. «Esam jau ieguvuši nepieciešamās sertifikācijas un patlaban aktīvi strādājam ar potenciālajiem ekoloģisko graudu piegādātājiem,» sacīja Amsils.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2015.gadā «Dobeles dzirnavnieks» strādāja ar 98,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 3,6 reizes - līdz 1,14 miljoniem eiro.

«Dobeles dzirnavnieks» ir reģistrēts 1991.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Avots: www.tvnet.lv