Kviešu raža Kanādā sasniegs pēdējo 3 sezonu augstāko līmeni

Statistics Canada dati vēsta, ka kviešu raža Kanādā sasniegusi 31,7 milj.t, kas ir par 15 % vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu un ir pēdējo 3 sezonu maksimālais rezultātu, ziņo Agrimoney.

Minētais vērtējums ir augstāks par analītiķu iepriekšējo prognozi (30,5 milj.t), kā arī pārsniedz Starptautiskās Graudu padomes (IGC) prognozējamo rādītāju (31 milj.t) un Kanādas treideru rādītāju (30,7 milj.t). Cieto kviešu bruto raža šosezon kopējā apjomā sasniegusi rekordaugstu līmeni - 7,8 milj.t, kas ir par 44 % vairāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Kviešu raža pieaugusi, pateicoties ražības kāpumam par 26 %, neskatoties uz šīs kultūras sējumu platību samazināšanu (par 7,3 %) līdz pēdējo piecu gadu zemākajam līmenim.

Saskančevas provincē kviešu raža sasniegusi 14,5 milj.t, kas ir par 14 % vairāk salīdzinājumā ar pagājušo sezonu. Raža palielinājusies, pateicoties ražības kāpumam par 27 2 %. Kanādas otrajā nozīmīgākajā kviešu audzēšanas reģionā - Albertas provincē- minētās kultūras raža sasniegusi 9,9 milj.t (+ 19 %), kas arī pieaugusi, pateicoties ražības kāpumam. Kviešu bruto ražas pieaugums novērots arī Ontario provincē - saistībā ar sējumu platību palielināšanu (par 56 %) un ražības kāpumam (par 16 %).

Avots: idk