Š.g.15.jūnijā SIA Alfa Agro organizē semināru par ieguvumiem un vācu pieredzi lucernas granulu un lucernas siena izmantošanu piena lopkopībā

Aicinām Jūs pieteikties!

Š.g.15.jūnijā SIA Alfa Agro organizē semināru par ieguvumiem un vācu pieredzi lucernas granulu un lucernas siena izmantošanu piena lopkopībā.

Lucerna jau sen ir pazīstama ar savām labajām īpašībām un pozitīvo ietekmi piena lopkopībā. Lucernas produkti spureklī nerada skābāku vidi salīdzinot ar graudu barības līdzekļiem, dzīvniekiem uzlabojas reproduktīvās funkcijas, tie ātrāk atgūstas pēc dzemdībām. Lucerna palielina piena izslaukumu, žāvētas lucernas proteīnu dēvē par "lēno"  proteīnu, jo70% no tā tiek uzņemts 10-15h laikā. Tā satur 40% spureklī nenoārdāmā proteīna un ir labs kalcija avots.

15.jūnija semināra programma.

9:30 - 10:30 rūpnīcas Alfa Agro apmeklējums. Rūpnīca Alfa Agro žāvē lucernu un ražo lucernas granulas un lucernas siena ķīpas, kas ir proteīna, kokšķiedras, minerālvielu, aminoskābju un vitamīnu avots. Apmeklējuma laikā, klātienē, būs iespējams apskatīt, kā notiek lucernas produktu ražošana.

10:30-11:30 fermas SIA "Lestene" apmeklējums kopā ar vācu piensaimniekiem (Lestenes pagasts). Fermā ir 440 piena govis.

13:00-14:00 seminārs Lestenes tautas namā, kuru vada Vācijas lauksaimniecības produktu žāvētāju asociācijas izpilddirektors Roland Hofmockel un Anton Eller. Seminārā runās par lucernas izmantošanu dzīvnieku barošanā, kādēļ vācu piensaimnieki lieto lucernu, kādi ir izmēģinājumu rezultāti un lietošanas ekonomiskais pamatojums. Diskusija.

Seminārā nodrošinām uzkodas.

Seminārs būs vērtīga pieredzes un informācijas apmaiņa par lucernas lietošanu un tās ieguvumiem. Būs iespējams noskaidrot interesējošos jautājumus, balstoties uz pētījumiem un to analīzi, veidot diskusijas.

SIA Alfa Agro mājas lapa: http://www.alfaagro.lv/lv , adrese: Dobele, Spodrības iela 6a.

Pieteikties uz rūpnīcas, fermu un semināra apmeklējumu līdz 12.jūnijam, zvanot pa tālr. 26332618 vai e-pastu: mairita@agrario.lv

Bez pieteikuma rūpnīcas teritorijā neielaižam.