MARS palielina ražības prognozes visa veida kviešiem un ziemas miežiem

Eiropas agrāro resursu monitoringa aģentūra (MARS) savā jūlija atskaitē prognozē visu graudaugu kultūru ražības samazināšanos Eiropas Savienībā līdz 52,7 c/ha, kas ir par 1,3 % mazāk salīdzinājumā ar jūnija prognozi un par 0,4 % mazāk salīdzinājumā ar pēdējo piecu gadu vidējo rādītāju.

Mīksto kviešu ražības prognoze palielināta par 0,3 % līdz 58,5 c/ha salīdzinājumā ar jūniju, taču tas ir par 0,2 % mazāk salīdzinājumā ar pēdējo piecu gadu vidējo rādītāju.

Cieto kviešu ražības prognoze palielināta par 2,4 % līdz 34,1 c/ha, kas ir par 1,8 % virs pēdējo piecu gadu vidējā rādītāja.

Vasaras miežu ražības prognoze samazināta par 6,7 % līdz 39,4 c/ha salīdzinājumā ar jūniju, kas arī atpaliek no pēdējo piecu gadu vidējā rādītāja - par 0,5 %.

Ziemas miežu ražības prognoze palielināta par 0,9 % līdz 57,3 c/ha, kas pēdējo piecu gadu vidējo rādītāju pārsniedz par 0,9 %.

Kukurūzas ražības prognoze samazināta par 0,9 % līdz 68,3 c/ha salīdzinājumā ar jūniju, un tas ir par 4,3 % atpaliek no pēdējo piecu gadu vidējā rādītāja.

Rudzu ražības prognoze samazināta par 1,6 % līdz 38,2 c/ha salīdzinājumā ar jūniju, taču salīdzinājumā ar pēdējo piecu gadu vidējo rādītāju tas ir par 1,3 % vairāk.

Avots: zol