MARS palielina graudaugu un eļļas kultūru vidējās ražības vērtējumus ES valstīm

Eiropas Monitoringa dienesta (MARS) dati vēsta, ka visu graudaugu vidējās ražības rādītājs Eiropas Savienībā šobrīd sasniedzis 52,9 c/ha, kas ir par 0,4 % vairāk nekā prognozēts jūlijā, taču par 0,3 % atpaliek no pagājušā gada rādītāja.

Visu kviešu vidējās ražības rādītājs sasniedzis 56,1 c/ha, kas ir par 0,1 % vairāk nekā prognozēts jūlijā un ir vienāds ar pagājušā gada rādītāju.

Mīksto kviešu vidējās ražības rādītājs sasniedzis 58,5 c/ha, kas ir par 0,2 % vairāk nekā prognozēts jūlijā un arī ir vienāds ar pagājušā gada rādītāju.

Cieto kviešu vidējās ražības rādītājs sasniedzis 34,4 c/ha, kas ir par 3,3 % vairāk nekā prognozēts jūlijā un par 0,9 % pārsniedz pagājušā gada rādītāju.

Visu miežu vidējās ražības rādītājs sasniedzis 47,4 % c/ha, kas ir par 2 % mazāk nekā prognozēts jūlijā, taču par 0,6 % pārsniedz pagājušā gada rādītāju.

Ziemas miežu vidējās ražības rādītājs sasniedzis 57,3 c/ha, kas ir par 0,9 % vairāk nekā prognozēts jūlijā un ir vienāds ar pagājušā gada rādītāju.

Vasaras miežu vidējās ražības rādītājs sasniedzis 34,7 c/ha, kas ir par 6 % mazāk nekā prognozēts jūlijā, taču par 0,8 % pārsniedz pagājušā gada rādītāju.

Kukurūzas vidējās ražības rādītājs sasniedzis 69,3 c/ha, kas ir par 0,6 % vairāk nekā prognozēts jūlijā un par 1,5 % pārsniedz pagājušā gada rādītāju.

Rapša vidējās ražības rādītājs sasniedzis 32,7 c/ha, kas ir par 0,8 % vairāk nekā prognozēts jūlijā un par 1,9 % pārsniedz pagājušā gada rādītāju.

Avots: zol