Oktobrī platību maksājumos lauksaimniekiem izmaksās € 65 miljonus

Oktobrī Vienotās platības maksājumiem un avansa maksājumiem par apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, lauksaimniekiem kopumā izmaksās 65 miljonus eiro, informēja Lauku atbalsta dienesta (LAD) pārstāve Kristīne Ilgaža.

Viņa norādīja, ka šogad lielāks skaits klientu avansa maksājumus saņems ātrāk. LAD plāno, ka līdz oktobra beigām tos saņems aptuveni 75% lauksaimnieku, kamēr pērn tie bija 63%.

LAD pārstāve atgādināja, ka lauksaimnieki saņems 70% no vienotā platību maksājuma un 85% no maksājuma apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, un bioloģiskā maksājuma.

Vienotā platību maksājuma finansējums 2017.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 14%, un provizoriskā atbalsta likme būs aptuveni 68 eiro par hektāru, tajā skaitā avansa maksājumā tika izmaksāti apmēram 47 eiro par hektāru. Attiecīgā summa vēl tiks koriģēta atkarībā no kopējās atbalstam apstiprinātās platības. Maksājuma apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, likmes 2017.gadā nemainīsies.

Izmaksāt Vienotā platības maksājuma un maksājuma par apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, avansus LAD sācis pirmdien, 16.oktobrī, savukārt Bioloģisko maksājumu avansus dienests sāks izmaksāt no 1.novembra.

Plašāka informācija par izmaksu grafiku un likmēm ir skatāma dienesta mājaslapā «www.lad.gov.lv» izvēlnē «Atbalsta likmes un izmaksas termiņi».

Avots: www.tvnet.lv