BASF sāk inovatīvā fungicīda Revysol® ražošanu

Uzņēmums BASF ir sācis sava inovatīvā fungicīda Revysol ražošanu ASV Hanibalā, Misūri štatā. BASF ar šo jauno aktīvo vielu nostiprinās savu vadošo pozīciju fungicīdu ražošanas jomā un lauksaimniekiem visā pasaulē piedāvās jaunu līdzekli, lai ilgākā laika posmā nodrošinātu veselīgus, slimības neskartus kultūraugus. Revysol ir pirmais fungicīds, kas tiks ražots Hanibalā. Gaidot reglamentējošo apstiprinājumu, pirmā ieviešana tirgū paredzēta 2019./2020. gada sezonā. Savukārt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimniekiem Revysol būs pieejams no 2020. gada.

“Mēs esam gandarīti par veiksmīgo ražošanas uzsākšanu Hanibalā. Tas ir nozīmīgs pavērsiena punkts, lai mūsu klientus nodrošinātu ar šo ļoti efektīvo fungicīdu,” atzīst BASF Lauksaimniecības risinājumu nodaļas prezidents Markus Heldts (Markus Heldt). Veicot ieguldījumu vairāku desmitu miljonu eiro apmērā, BASF ir uzlabojis esošo ražošanas sistēmu, lai izgatavotu jauno aktīvo vielu.

“Inovatīvā fungicīda Revysol ražošanas uzsākšana Hanibalā ir svarīgs pirmais solis, lai efektīvo līdzekli piedāvātu arī mūsu klientiem Latvijā, kuri to varēs iegādāties no 2020. gada,” stāsta Dagnija Hincenberga, BASF Agro Latvija tirdzniecības vadītāja.

BASF prognozē augstu Revysol pieprasījumu. Potenciālais pārdošanas apjoms tiek prognozēts virs viena miljarda eiro. BASF ir iesniedzis Revysol reģistrācijas pieteikumus 60 valstīs Eiropā, Āzijā un Amerikā vairāk nekā 40 kultūraugiem. Patentētais savienojums tika izstrādāts, lai atbilstu augsta līmeņa reglamentējošajiem standartiem, vienlaikus parādot izcilu efektivitāti un selektivitātidažādiem kultūraugiem. Lauksaimnieki varēs izmantot priekšrocības, ko nodrošinās fungicīda ātrdarbīgā un ilgstošā augu aizsardzība pret slimībām. Revysol būs pieejams dažādos pielāgotos sastāvos lauksaimniekiem visā pasaulē; tas ļaus labāk aizsargāt kultūraugus dažādos augšanas apstākļos.

Par BASF Lauksaimniecības risinājumu nodaļu

Strauji augošā iedzīvotāju skaita dēļ pasaule arvien vairāk ir atkarīga no spējas attīstīt un uzturēt ilgtspējīgu lauksaimniecību, vienlaikus saglabājot veselīgu vidi. Sadarbojoties ar lauksaimniekiem, lauksaimniecības nozares speciālistiem, augu aizsardzības un kaitēkļu apkarošanas ekspertiem un citiem profesionāļiem, mūsu uzdevums ir palīdzēt šo mērķi īstenot. Tieši tāpēc esam veikuši investīcijas pētījumu un attīstības jomas pilnveidē un plašāka produktu portfeļa radīšanā, tostarp sēklu un to īpašību izstrādē, kultūraugu ķīmiskajā un bioloģiskajā aizsardzībā, augsnes pārvaldībā, augu veselības veicināšanā, kaitēkļu kontrolē un digitālajā lauksaimniecībā. Strādājot laboratorijās, uz lauka, birojā un ražošanā mūsu ekspertu komandas apvieno inovatīvu domāšanu un praktisku pieeju, lai radītu pārdomātas idejas reālā pasaulē, kas darbojas – lauksaimnieku, sabiedrības un visas pasaules labā. Mūsu nodaļas pārdošanas apjoms 2017. gadā sasniedza 5,7 miljardus eiro. Lai iegūtu papildu informāciju, apmeklējiet tīmekļa vietni www.agriculture.basf.com vai mūsu sociālo mediju vietnes.

Par BASF

BASF rada ķīmiju ilgtspējīgai nākotnei. Mēs apvienojam ekonomiskos panākumus ar sociālo atbildību un vides aizsardzību. Vairāk nekā 115 000 BASF grupas darbinieku rūpējas par mūsu klientu panākumiem gandrīz visos sektoros un gandrīz visās pasaules valstīs. Mūsu produktu portfeli veido četri segmenti: ķimikālijas, speciālie produkti, funkcionāli materiāli un risinājumi, kā arī lauksaimniecības risinājumi. BASF pārdošanas apjoms 2017. gadā bija vairāk nekā 60 miljardi eiro. BASF akcijas tiek tirgotas biržās Frankfurtē (BAS), Londonā (BFA) un Cīrihē (BAS). Papildu informācija ir pieejama tīmekļa vietnē www.basf.com.

Revysol ražotne Hannibalā, ASV

Revysol ražotne Hannibalā, ASV