Krievija palielina graudu eksporta prognozi

Graudu eksports Krievijā 2018/19. sezonā var sasniegt 45 milj.t, graudu ražas prognoze tiek saglabāta 100 milj.t līmenī, paziņojis Krievijas lauksaimniecības ministrs Dmitrijs Patruševs.

Atgādinašim, ka 22.maijā Krievijas Lauksaimniecības ministrijas augkopības departamenta vadītājs P. Čekmarevs Krievijas Federācijas padomes sēdē ziņoja, ka graudu eksorts valstī 2018/19. sezonā varētu sasniegt 35-40 milj.t.

“Ņemot vērā pārpalikumus, kas mums ir no pagājušā gada, un gaidāmo ražas apjomu šogad, domāju, ka graudu eksports var sasniegt aptuveni 45 milj.t,” – sacīja D. Patruševs.

Ministrs norādīja, ka, neskatoties uz nestabilajiem laika apstākļiem, lauksaimnieki sējas plānu izpildīja un nu ir ķērušies pie ražas kulšanas.

“Pēc mūsu provizoriskajiem aprēķiniem, graudu raža var sasniegt 100 milj.t. Tas ir sliktāk nekā pagājušajā gadā, taču kādu vainot vai slavēt ir bezjēdzīgi. Tas nav no mums atkarīgs, bet no laika apstākļiem, un mēs darām visu, kas no mums atkarīgs“- sacīja ministrs.

D.Patruševs paziņoja, ka līdz šodienai graudu cenas vēl nav sasniegušas pagājušā gada līmeni. “Taču, ņemot vērā mazo ražu, es domāju, ka cenu pieauguma tendence saglabāsies un līdz apmēram kaut kādiem 8,5 tūkstošiem rubļu mēs aiziesim,” – sacīja ministrs.

Avots: zol