LAD saņēmis teju 20 000 pieteikumus tiešmaksājumiem

Lauku atbalsta dienests līdz šim saņēmis gandrīz 20 000 pietiekumu platību maksājumiem, kas ir vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, informēja dienestā.

“Šodien no rīta kopumā bija saņemti gandrīz 20 000 platību maksājumu pieteikumu. Tas ir aptuveni par 2000 pieteikumiem vairāk, nekā tas bija pagājušajā gadā šajā dienā,” sacīja Lauku atbalsta dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža.

Lauku atbalsta dienestā informēja, ka platību maksājumiem varēs pieteikties līdz 22.maijam, iesniedzot vienoto iesniegumu elektroniski Lauku atbalsta dienesta Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS). Savukārt pēdējā diena, kad atbalsta maksājumiem varēs pieteikties ar kavējuma sankciju, būs 17.jūnijs.

Jau ziņots, ka 10.aprīlī Lauku atbalsta dienests sāka pieņemt pieteikumus platību maksājumiem.

Tāpat vēstīts, ka platību maksājumu iesniegumu pieņemšanas laikā – aprīlī un maijā – Lauku atbalsta dienests organizēs klātienes konsultācijas daudzās vietās Latvijā, lai palīdzētu klientiem aizpildīt platību maksājumu pieteikumus elektroniski. Klientiem būs iespēja iesniegt pieteikumus gan minēto konsultāciju laikā, gan apmeklējot Lauku atbalsta dienests klientu apkalpošanas centrus.

Lauku atbalsta dienests ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Avots: www.la.lv