LAD saņēmis vairāk nekā 48 000 pieteikumus tiešmaksājumiem

Lauku atbalsta dienests līdz šim saņēmis vairāk nekā 48 000 pieteikumu platību maksājumiem, pastāstīja dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Ilgaža.

“Klienti platību maksājumiem piesakās diezgan plūdeni, līdzīgi pagājušā gada pieteikšanās aktivitātei. Kādā brīdī saņemam par kādiem 2000 vairāk pieteikumu, bet kādā citā mirklī cipars izlīdzinās salīdzinājumā ar pagājušo gadu,” teica Ilgaža.

Viņa arī atzina, ka šobrīd pieteikšanās platību maksājumiem norit diezgan aktīvi, pieļaujot, ka lieka aktivitāte būs trešdien, 22.maijā, kas ir pēdējā diena, lai pieteiktos platību maksājumiem.

Jautāta, vai tas nevieš bažas par iespējamām tehniskajām problēmām Lauku atbalsta dienesta Elektroniskās pieteikšanās sistēmā, Ilgaža atbildēja noliedzoši, norādot, ka sistēma strādā atbilstoši un servera nodrošinājums ir gana liels.

Ilgaža pieļāva, lai ar pašas elektroniskās pieteikšanās sistēmas darbībā problēmu nav, tās var veidoties, ja ir lēns interneta ātrums vai datora atmiņa ir pārlieku noslogota. Pagaidām gan dienests neesot saņēmis no klientiem signālus par iespējamām problēmām. Ja kādam tomēr neizdodas pieteikties platību maksājumiem, ir jāuzgaida un jāmēģina vēlreiz. Ja neizdodas arī tad, jāsazinās ar Lauku atbalsta dienestu, zvanot uz dienesta klientu apkalpošanas tālruni.

Vienlaikus viņa atzina, ka kopējais pieteikumu skaits platību maksājumiem šogad varētu būt mazāks nekā pērn, jo samazinās Lauku atbalsta dienesta klientu skaits.

Lauku atbalsta dienests ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Avots: www.la.lv