Latvija neatkāpjas prasībā par vienlīdzīgu konkurenci visiem ES lauksaimniekiem

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs 17. un 18. decembrī dosies uz Briseli, kur ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē dalībvalstis turpinās diskusijas par Eiropas Komisijas (EK) piedāvāto ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformu nākamajā plānošanas periodā pēc 2020. gada, informē Zemkopības ministrija.

“Mēs neatbalstām un neatbalstīsim tik ievērojamu Kopējās lauksaimniecības politikas budžeta samazinājumu, ņemot vērā, ka Eiropas Komisijas piedāvātā jaunā politika paredz jaunus ambiciozus mērķus. Ar piedāvāto finansējumu tos vienkārši nebūs iespējams sasniegt,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Latvija nemainīgi pieprasa taisnīgus tiešos maksājumus pēc 2020. gada, jo tikai tas nodrošinās vienlīdzīgus atbalsta pasākumus visu dalībvalstu lauksaimniekiem. Latvija arī iebilst pret finansējuma samazināšanu lauku attīstībai – finansējums ir jāsaglabā vismaz 2014.–2020. gada apmērā.

Jau ziņots, ka š.g. 2. maijā EK nāca klajā ar priekšlikumu par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam, paredzot, ka plānotais KLP finansējums nākamajā septiņu gadu finanšu periodā būs par 5% mazāks, salīdzinot ar pašreizējo ES daudzgadu budžeta periodu 2014. līdz 2020. gadam.

Avots: www.la.lv