Visos reģionos rīkos semināru ciklu par bioloģisko lauksaimniecību

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) februāra beigās sākusi ikgadējo pavasara semināru ciklu Latvijas reģionos, lai informētu zemniekus par aktualitātēm bioloģiskajā lauksaimniecībā.

Šodien LBLA seminārs notiek Durbē, savukārt piektdien, 23.februārī tikšanās ar zemniekiem plānota Kuldīgā, bet 26.februārī ar Vidzemes puses bioloģiskajiem lauksaimniekiem iecerēta tikšanās Cēsīs.

Martā un aprīlī semināri norisināsies citās Latvijas pilsētās, kuru grafikam un darba kārtībai iespējams sekot līdzi biedrības mājaslapā.

Semināru pirmajā daļā LBLA valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis stāstīs par aktualitātēm bioloģiskās lauksaimniecības atbalsta saņemšanas noteikumos, obligātajiem minimālajiem ieņēmumiem un citām nozares aktualitātēm.

“Sertifikācijas un testēšanas centra” un biedrības “Vides kvalitāte” pārstāvji informēs par jaunumiem sertifikācijā un aizvadītā gada veiktajās kontrolēs konstatētajām neatbilstībām bioloģiskajās saimniecībās. savukārt Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālo pārvalžu pārstāvji stāstīs par aktuālo LAD darbībā.

Semināru otrajā daļā dažādu uzņēmumu, kā arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra pārstāvji stāstīs par sadarbības iespējām.

LBLA dibināta 1995.gadā un ir profesionāla organizācija, kurā apvienojušies bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāji, pārstrādātāji, tirgotāji un šīs kustības atbalstītāji.

Avots: www.la.lv