LAD turpina lauksaimniekiem izmaksāt atbalsta maksājumus par atdalītajiem maksājumiem

Lauku atbalsta dienests (LAD) no šā gada 23.septembra lauksaimniekiem, kuri ir izpildījuši atbalsta saņemšanas nosacījumus, izmaksās avansu 90% apmērā diviem atdalīto papildu valsts tiešo maksājumu veidiem.

Tiks maksāts par atdalīto papildu valsts tiešo maksājumu par laukaugu platībām (ALA). Atbalsta likme par 1 hektāru ir LVL 25.91, savukārt 90% veido LVL 23.32 par hektāru.

Tāpat tiks izmaksāts atdalītais papildu valsts tiešais maksājums par nokautiem vai eksportētiem liellopiem (ALSH). Atbalsta likme par vienu lopu vienību ir LVL 32.89, savukārt 90% veido LVL 29.60 par vienu lopu vienību.

No ražošanas atdalītie papildu valsts tiešie maksājumi (PVTM) ir atbalsts par noteiktā vēstures jeb references perioda lauksaimnieciskās ražošanas platību (ha) vai saražoto lauksaimniecisko produkcijas vienību daudzumu. Šie maksājumi tiek saukti arī par vēsturiskajiem maksājumiem.

ALA ir vēsturisks maksājums, ko var saņemt par 2009.gadā apstiprinātajām papildu valsts tiešā maksājuma par laukaugiem platībām, kas atbilst kārtējā gada vienotā platību maksājuma atbalsta saņemšanas nosacījumiem.

 

Avots: lad.gov.lv