Kazahstānā daļa graudaugu ražas palikusi zem sniega

Vakar Kazahstānas lauksaimniecības ministrs Asilžans Mamitbekovs atzina, ka atsevišķos valsts reģionos daļa šī gada graudaugu ražas ir palikusi zem sniega.

Turklāt viņš arī atzina, ka ZiemeļKazahstānas apgabala paziņojums 16. oktobrī par ražas novākšanas pabeigšanu esot bijis pārsteidzīgs.

"ES domāju, ka tādi fakti pastāv. Ministrija nevar atbildēt par privāto biznesu. Daudzos gadījumos raža zem sniega palika tiem lauksaimniekiem, kuriem nav tehnikas. Vai arī tās nav pietiekamā daudzumā. Un viņi nevar labos laika apstākļos to paspēt novākt. Jūs domājiet, ka zemnieks nezin, ka viņam vajag kombainu un, ka tehnika jāatjauno? Viņš to lieliski zina. Lieta tāda, ka mēs nebijām radījuši pieejamības apstākļus", - piebilda ministrs savā reportāžā.

Atgādināsim, ka ministrijas pēdējie dati vēsta, ka līdz 5. novembrim valstī graudaugu kultūru raža tika novākta no 99,99 % plānoto platību, un nokulto graudu apjoms sasniedza - 19 miljoni 953,5 tūkstoši tonnas.

2014. gadā Kazahstānā tika novākti 17 162,2 tūkstoši tonnu graudaugu un pākšaugu, kas no 2013. gada rezultāta atpaliek par 5,9 %. Bet 2013. gadā graudaugu raža valstī sasniedza 20 916,9 tūkstoši tonnu.

Avots: zol