Vācijā sausuma dēļ samazināsies kviešu un rapša raža

ASV Lauksaimniecības ministrijas (USDA) jūnija atskaites dati vēsta, ka Vācijā nozīmīgākajos lauksaimniecības kultūru audzēšanas reģionos pavasarī bija vērojami īpaši sausi laika apstākļi, kas var samazināt kviešu un rapša ražību.

Pēc USDA ekspertu prognozēm, kviešu ražība Vācijā šogad sasniegs 7,72 t/ha, kas ir par 3 % mazāk nekā lēsts iepriekš, kā arī par 1 % atpaliek no pagājušā gada rezultāta un par 4 % - no pēdējo piecu gadu vidējā rādītāja. Kviešu raža, pēc pašreizējiem aprēķiniem sasniegs 23,7 milj.t. Iepriekšējā prognoze samazināta par 0,8 milj.t (3 %). Salīdzinājumā ar pēdējo piecu gadu vidējo rādītāju raža saruks par 8 %. Turklāt eksperti nav koriģējuši kviešu sējumu platību vērtējumu, kas ir 3,1 milj.ha. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu platības sarukušas par 4 %.

Rapša ražības prognoze samazināta par 11 % līdz 3,32 t/ha, kas ir par 4 % mazāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu un par 13 % atpaliek no pēdējo 5 gadu vidējā rādītāja. Rapša raža Vācijā, kas ir otra lielākā šīs kultūras ražotājvalsts Eiropas Savienībā, tiek prognozēta 4,3 milj.t līmenī, kas ir par 0,5 milj.t (11 %) mazāk nekā novākts pērn un par 18 % atpaliek no pēdējo piecu gadu vidējā rādītāja.

Avots: oilword