Rapša sējumu platības Francijā sarukušas par 19 %

Francijas Lauksaimniecības ministrijas dati vēsta, ka rapša sējumu platības valstī šogad aizņem 1,32 milj.ha, kas ir par 18,5 % mazāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kā arī par 13,1 % atpaliek no pēdējo piecu gadu vidējā rādītāja, ziņo Business Recorder.

Minētais vērtējums ir arī zemāks par februāra rādītāju (1,5 milj.ha). Iemesls tam ir tas, ka lauksaimnieki bija spiesti iznīcināt 20 tūkst.ha sējumu, kas bija apsēti ar ĢMO rapša sēklām.

Tai pat laikā tiek norādīts, ka graudaugu kultūru sējumu platības valstī kopumā ir pieaugušas. Pēc ministrijas datiem, kviešu sējumu platības valstī aizņem 5,01 milj.ha (+ 2,8 % gada griezumā), kas atbilst pēdējo piecu gadu vidējam rādītājam. Cieto kviešu sējumu platības tiek vērtētas 319 tūkst.ha apmērā (- 9,7 % gadā).

Miežu sējumu platības valstī 2019. gadā, pēc ministrijas datiem, aizņem 1,9 milj.ha (+ 7,7 %), kas pēdējo piecu gadu vidējo rādītāju pārsniedz par 3,4 %. Turklāt tiek precizēts, ka vasaras kviešu sējumu platības palielinājušās par 17,4 % līdz 569 tūkst.ha, ziemas – par 4 % līdz 1,34 milj.ha.

Avots: oilword