Zemnieki ar bažām gaida šīs nedēļas nogali

Zemgalē lietus radītās grūtības ir mazākas nekā Kurzemē un tās atšķiras pat viena novada teritorijā, taču zemnieki ar bažām gaida šīs nedēļas nogali, aģentūrai LETA skaidroja Zemnieku saeimas priekšsēdētājs un Dobeles novada Krimūnu pagasta zemnieku saimniecības "Lazdiņi" saimnieks Juris Lazdiņš.

Lauksaimnieks informēja, ka, sazinoties ar dažādu novadu un pagastu zemniekiem, informācija pienāk atšķirīga, taču kopumā Zemgalē lietus radītās grūtības pagaidām ir ievērojami mazākas nekā Kurzemē.

"Arī Zemgalē vietām ir tā, ka ūdens stāv uz lauka, taču vairumā teritoriju tehnika var pabraukt. Savukārt Saldus novadā tiešām jau var rēķināt zaudējumus. Salīdzinoši Zemgalē situācija ir labāka. Patlaban stāvoklis uz laukiem pamazām uzlabojas, taču ar bažām gaidām nedēļas nogali, kad meteorologi atkal prognozē lietu, un, iespējams, līšot piecas dienas pēc kārtas," skaidroja Lazdiņš.

Viņš pavēstīja, ka iepriekšējās lietavas izpaudušās diezgan lokāli, jo zemnieki novērojuši, ka pat viena novada robežās nokrišņi krasi atšķīrušies divos blakus esošos pagastos.

"Taču mazās upītes izskatās kā pavasarī. Ja lielākas upes lietus tā neiespaido, tad mazās ir pārpildītas," aprakstīja "Lazdiņu" saimnieks.

Piemēram, Dobeles novada Bikstu apkaimē daudzviet tehnika netiekot uz lauka. "Bikstos reljefs nav tik līdzens, un ielejas ir pilnas ar ūdeni," skaidroja Lazdiņš. Zemgales centra un austrumu novados situācija ir labāka, un kopumā tur zaudējumus vēl neesot jārēķina, taču zemnieki esot nobažījušies par gaidāmo nedēļas nogali.

Avots: www.la.lv