IGC: graudu pārejošās rezerves pasaulē 2011/12. sezonā samazināsies par 5 milj.t

Starptautiskā graudu padome (IGC), saistībā ar kukurūzas ražas prognozes korekciju ASV, ir samazinājusi 2011/12. sezonas graudaugu ražas prognozi pasaulei par 9 milj.t līdz 1,808 miljardiem tonnu. Tomēr, salīdzinot ar iepriekšējo gadu (1,748 miljard.t), raža būs lielāka.

Kukurūzas ražas prognoze pasaulei tika samazināta par 10 milj.t līdz 849 milj.t. Kukurūzas patēriņa prognoze pasaulei samazināta par  3 milj.t līdz 766 milj.t. Patēriņš samazināsies saistībā ar kukurūzas deficītu ASV tirgū un kukurūzas augstajām cenām. Pagājušajā mārketinga gadā kukurūzas patēriņš pasaulē sasniedza 749 milj.t.

Kukurūzas izmantošana lopbarībā samazināsies par 4 milj.t. Savukārt kviešu izmantošana lopbarībā pieaugs līdz 125 milj.t, sasniedzot pēdējo divdesmit gadu augstāko rādītāju. Pieaugums saistāms ar lopbarības kviešu piedāvājuma palielināšanos.

Graudu pārejošo rezervju prognoze pasaulei samazināta par 5 milj.t līdz 342 milj.t. Salīdzinot ar pagājušo mārketinga gadu, to līmenis kritīsies par 16 milj.t. Visvairāk samazināsies kukurūzas rezerves.   

Kviešu ražas prognozi pasaulei IGC speciālisti palielināja par 3 milj.t līdz 766 milj.t.

Avots: proagro