Celeres: Brazīlijā 2011/12. mg gaidāmas rekordlielas kukurūzas un sojas ražas

Brazīlijā praktiski beigušies 2011/12. sezonas sojas un vasaras kukurūzas ražas sējas darbi , liecina kompānijas Celeres informācija.

Eksperti norāda, ka nesenais sausums Rio-Grandi-du-Sul štatā varētu negatīvi ietekmēt kukurūzas ražu, jo būtiska daļa sējumu atrodas ziedēšanas stadijā, kad nelabvēlīgu laika apstākļu kaitējums ir īpaši bīstams. Rio-Grandi-du-Sul štatā tiek audzēti apmēram 10 % no visas Brazīlijas kukurūzas.

Celeres eksperti uzskata, ka norādītās kultūras raža Brazīlijā 2011/12. mārketinga gadā, pateicoties platību un ražības pieaugumam, varētu sasniegt rekordlielu apjomu -63,3 milj.t. Salīdzinot ar pagājušo mārketinga gadu,  kukurūzas raža palielinātos par 18 %.

Ražība pieaugs galvenokārt dēļ ģenētiski modificēto šķirņu plašākas izmantošanas.

Arī sojas raža Brazīlijā 2011/12. mārketinga gadā būs rekordliela, uzskata Celeres eksperti. Tā sasniegs 75,61 milj.t. Sojas eksports tiek prognozēts 32,8 milj.t apmērā.

Savukārt, ASV Lauksaimniecības ministrijas speciālisti prognozē, ka Brazīlija eksportēs 38,5 milj.t sojas, tādējādi apsteidzot ASV un kļūstot par vadošo šīs kultūras eksportētāju pasaulē.

Atgādināsim, ka Brazīlija ir otra lielākā sojas un trešā lielākā kukurūzas ražotājvalsts pasaulē.

Avots: proagro