Newedge USA LLC samazina ASV kukurūzas ražas prognozi par 4 %

Amerikāņu brokeru kompānijas Newedge USA LLC analītiķi, saistībā ar kukurūzas sējumu stāvokļa pasliktināšanos sausuma dēļ, samazinājuši šīs kultūras ražas prognozi ASV 2012. gadam par 4 % līdz 287,7 milj.t. Šī būs mazākā raža pēdējo sešu gadu laikā. Salīdzinājumā ar 2011/12. mārketinga gadu, kukurūzas raža ASV saruks par 20-25 %.

Newedge USA LLC prognoze ir par 13 % zemāka nekā ASV Lauksaimniecības ministrijas (USDA) jūlija prognoze.

ASV Lauksaimniecības ministrijas dati vēsta, ka līdz 22. jūlijam valstī labā un teicamā stāvoklī bija tikai 26 % no visām kukurūzas platībām. Divus mēnešus iepriekš šis rādītājs bija 77 %.

Australia&New Zealand Banking Group Ltd. eksperti prognozē, ka sausuma ietekmē ASV šogad zaudēs aptuveni 60 milj.t no kukurūzas ražas. Šis daudzums vairāk nekā divas reizes pārsniedz Argentīnas ražas apjomu.

ASV Lauksaimniecības ministrija prognozē, ka kukurūzas raža Argentīnā 2012/13. mārketinga gadā varētu sasniegt aptuveni 25 milj.t.

Kā zināms, ASV Lauksaimniecības ministrija jūlijā publicētajā atskaitē prognozēja, ka kukurūzas raža 2012 /13. mārketinga gadā sasniegs 905,2 milj.t. Taču kopš atskaites iznākšanas kukurūzas ražas perspektīvas ir pasliktinājušās, tāpēc gaidāms, ka prognoze tiks samazināta vēl vairāk.

Avots: proagro