Ķīna uz laiku var pārtraukt kukurūzas importu

Kompānijas UBS AG eksperti pieļauj, ka Ķīna, ņemot vērā kukurūzas cenu kāpumu pasaulē, varētu uz laiku pārtraukt šīs produkcijas iepirkšanu. Valsts jau atcēlusi vairākus importa darījumus ar ASV.  Analītiķi uzskata, ka Ķīnas importētāji gaidīs cenu kritumu, lai atjaunotu iepirkumus.

Kā zināms, kukurūzas cenas pasaulē pēdējā laikā pieaugušas saistībā ar bažām par šīs kultūras ražas perspektīvām ASV, kas pasliktinās ilgstošā sausuma dēļ.

Jau ziņojām, ka Starptautiskā Graudu padome (IGC) jūlija atskaitē samazinājusi kukurūzas ražas prognozi pasaulei 2012/13. mārketinga gadam par 53 milj.t līdz 864 milj.t. ASV kukurūzas ražas prognoze tika samazināta par 50 milj.t līdz 300 milj.t.

Tai pat laikā kukurūzas ražas perspektīvas Ķīnā ir uzlabojušās. Tāpēc UBS AG eksperti samazināja kukurūzas importa prognozi valstij 2012/13. mārketinga gadam (oktobris-sptembris) no 11 milj.t līdz 7,5 milj.t.

ASV Lauksaimniecības ministrija prognozē, ka Ķīna jaunajā sezonā importēs 5 milj.t kukurūzas, bet Ķīnas informācijas centra CNGOIC prognoze ir 3 milj.t.

Avots: proagro