USDA nedaudz palielina miežu ražas vērtējumu pasaulei

ASV Lauksaimniecības ministrija (USDA) marta atskaitē palielinājusi miežu ražas vērtējumu pasaulei 2012/13. mārketinga gadam par 0,010 milj.t līdz 130,209 milj.t.

Miežu rezerves pasaulē sezonas beigās, saskaņā ar marta atskaites datiem, sasniegs 19,725 milj.t, kas ir par 0,55 milj.t mazāk nekā tika lēsts februārī.

Miežu tirdzniecības apjoms pasaulē šosezon būs par 0,175 milj.t lielāks nekā prognozēts iepriekš un sasniegs 18,459 milj.t.

Argentīna, kas ir lielākā miežu eksportētājvalsts pasaulē, šosezon eksportēs līdz 4 milj.t šīs kultūras. Protams, ja vien vietējā valdība nenolems ierobežot miežu eksportu. Salīdzinot ar februāri, prognoze ir palikusi nemainīga.

Miežu eksporta prognoze Eiropas Savienībai palielināta par 0,1 milj.t līdz 3,8 milj.t. Līdz ar to tā pakāpusies uz otro vietu pasaules valstu miežu eksporta reitinga tabulā.

Austrālija, patiesībā dala 2. un 3. vietu ar Eiropas Savienību, jo arī tai miežu eksports šosezon tiek prognozēts 3,8 milj.t apjomā. Turklāt prognoze salīdzinājumā ar februāri ir palikusi nemainīga.

Ukraina, kas ieņem 4. vietu pasaulē miežu eksporta jomā, šosezon ārvalstu tirgiem piegādās 2,5 milj.t šīs kultūras.  Salīdzinot ar pagājušo mēnesi, prognoze palikusi nemainīga. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, eksporta apjoms pieaugs par vairāk kā 330 tūkst.t.

Krievija, kas ieņem 5. vietu pasaulē miežu eksporta jomā šosezon eksportēs 2,3 milj.t miežu, kas ir krietni mazāk nekā iepriekšējā sezonā.

Kanāda šosezon eksportēs 1,5 milj.t, kas ir tikpat, cik prognozēts februārī un turklāt atbilst pagājušās sezonas rādītājam.

Avots: proagro