Kazahstānā būtiski tiks palielinātas eļļas un lopbarības kultūru sējumu platības

2014. gadā Kazahstānā tiks būtiski palielinātas eļļas un lopbarības kultūru sējumu platības, paziņojis Kazahstānas Lauksaimniecības ministrijas zemkopības departamenta direktora vietnieks L. Kupanova.

„Šogad plānots palielināt eļļas kultūru sējumu platības līdz 2 milj.ha, kas ir par 35,8 tūkst.ha vairāk nekā pagājušajā gadā", - sacīja viņš. Lopbarības kultūru sējumu platības, pēc viņa teiktā, tiks paplašinātas par 276,7 tūkst.ha līdz 3,4 milj.ha.

Viņš atgādināja, ka 2011. gadā starp Kazahstānas Lauksaimniecības ministriju un akimatiem (pašvaldībām) noslēgts memorands par lauksaimniecības kultūru sējumu struktūras diversifikāciju, kas paredz kviešu, ūdens prasīgo kultūru (rīsu, kokvilnas) sējumu platību samazināšanu, kā arī augsti rentablu kultūru - eļļas, dārzeņu, pākšaugu un lopbarības kultūru sējumu platību paplašināšanu.

Atgādināsim, ka pēc Kazahstānas Statistikas aģentūras datiem, 2013. gadā graudaugu un pākšaugu kopraža Kazahstānā sasniedza 18,231 milj.t, kas ir par 41,7 % vairāk salīdzinājumā ar 2012. gadu. Kviešu īpatsvars graudaugu un pākšaugu kopražas apjomā bija 76,5 %.

Avots: kazakh - zerno