Graudu ražas prognoze Ukrainā palielināta par 2,1 milj.t līdz 59,1 milj.t

Kompānija "ProAgro" publicējusi savu jūlija atskaiti par gaidāmo graudaugu kultūru ražas apjomu valstī 2014/15. mārketinga gadā.

Graudaugu kultūru sējumu platības šogad Ukrainā aizņem 15042 tūkst.ha (šeit un arī turpmāk aprēķinos nav iekļauta Krima), kas ir par 44 tūkst.ha vairāk nekā uzskatīts iepriekš. Taču, salīdzinot ar pagājušo gadu, graudaugu sējumu platības ir sarukušas - par 1081 tūkst.ha jeb par 6,7 %. Sējumu platības ir samazinājušās visām kultūrām, izņemot kukurūzu un prosu, taču visvairāk rīsiem - par 66 %, sorgo - par 39,6 %, rudziem - par 34,9 %.

Ukrainas Agrārās politikas un pārtikas ministrijas dati vēsta, ka Ukrainā līdz 31. jūlijam nokulti bija 7939 tūkst.ha graudaugu jeb 54,2 % no kopējām graudaugu platībām.

Graudaugu raža, pēc kompānijas "ProAgro"ekspertu prognozēm, sasniegs 59,103 milj.t, pēc graudu pirmapstrādes. Turklāt jāpiebilst, ka tas ir par 2,1 milj.t vairāk nekā prognozēts mēnesi atpakaļ. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, raža saruks par 0,8 milj.t.  

Ražas prognozes palielinātas kviešiem, miežiem, kukurūzai un zirņiem, jo šo kultūru  ražība, pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, ir augstāka nekā paredzēts iepriekš.

Avots: proagro