Ražas novākšanas laikā zemnieku kravas transports bez ierobežojumiem varēs doties uz Rīgas ostu

Lai nodrošinātu graudaugu un rapšu ražas nogādāšanu Rīgas ostā, arī šogad - no 18. augusta - ražas novākšanas laikā lauksaimnieku kravas transportam tiks atcelti ierobežojumi pārvietoties pa Akmens tiltu, 11. novembra krastmalu un Eksporta ielu.

Ar šādu lūgumu pie Rīgas domes vērsušies Zemnieku saeimas pārstāvji, norādot, ka iepriekšējo divu gadu sadarbība bijusi veiksmīga un arī šogad lauksaimniekiem ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk novākto ražu nogādāt uz kravas transporta kuģiem Rīgas ostā.

„Iepriekšējo gadu pilsētas sadarbība ar lauksaimniekiem attaisnojās - ierobežojumu atcelšana palīdzēja zemniekiem savas kravas operatīvāk nogādāt ostā, un tas pārāk neapgrūtināja arī transporta kustību pilsētā. Tāpēc arī šogad lauksaimniekiem palīdzēsim," saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Parasti kravas transportam liegts pārvietoties pa pilsētas centru intensīvās satiksmes stundās - darba dienu rītos no plkst. 7.00 līdz 10.00 un vakaros no plkst. 16.00 līdz 19.00. Ņemot vērā lauksaimnieku lūgumu, no 18. augusta līdz 15. septembrim kravas transports pa Akmens tiltu, 11. novembra krastmalu un Eksporta ielu varēs pārvietoties visu diennakti.

Avots: www.saimnieks.lv