Nodrošinās aizdevumu pieejamību lauksaimniekiem ilgtermiņa investīciju projektu īstenošanai

Otrdien valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus aizdevumu piešķiršanas noteikumos maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produktu ražošanu, informē ZM.

Grozījumi noteikumos izstrādāti, lai arī turpmāk nodrošinātu aizdevumu pieejamību lauksaimniekiem ilgtermiņa investīciju projektu īstenošanai.

Lai risinātu finansējuma pieejamību mazajām un vidējām saimniecībām, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produkcijas ražošanu, un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām, kas palielināta riska dēļ komercbankām nav saistošs klientu segments, ZM sadarbībā ar valsts akciju sabiedrību Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum  un valsts akciju sabiedrību Lauku attīstības fonds īsteno aizdevumu programmas apgrozāmo līdzekļu iegādei un lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimnieciskās ražošanas nodrošināšanai.

Grozījumi noteikumos paredz pagarināt investīciju aizdevumu piešķiršanas periodu lauksaimniekiem un kooperatīviem līdz 2020. gada 31. decembrim.

Altum sniegtā informācija liecina, ka kopš 2012. gada, pamatojoties uz šiem aizdevumu piešķiršanas noteikumiem, lauksaimniekiem ir piešķirti 630 aizdevumi 39,6 miljonu eiro apmērā.

Izmaiņas aizdevumu piešķiršanas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis" tīmekļa vietnē  

Avots: www.db.lv