Austrālijā turpina samazināties kviešu cenas

Austrālijā kviešu cenas turpina samazināties saistībā ar zemo pieprasījumu un cenu lejupslīdi pasaules tirgū, ziņo aģentūra Reuters.

Augstākās kvalitātes kvieši Australian Prime Hard klases kvieši ar piegādi Dienvidaustrumāzijai uz C&F bāzes maksā 272 $/t, Australian Hard klases - 310 $/t, bet Australian Standart White maksā 265 $/t. Salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu cenas samazinājušās par 15 $/t.

Indijas kvieši, kas ir Australian Standart White klases kviešu konkurenti, ar piegādi Dienvidaustrumāzijai tiek piedāvāti par 275-280 $/t. Tai pat laikā informācijas par jelkādiem noslēgtiem darījumiem nav.

""Mēs gaidām, ka Austrālijas kvieši kļūs konkurētspējīgi, pateicoties šīs nedēļas cenu lejupslīdei", paziņoja Sinagapūras treideris. "Indijai būs grūti pārdot savus kviešus", - piebilda viņš.

Negatīvi Indijas kviešu konkurētspēju ietekmēja ne tikai šīs kultūras cenu kritums pasaules tirgū, bet arī kuģa fraktas likmju samazināšanās saistībā ar naftas cenu lejupslīdi. Kviešu transportēšanas izmaksas no Austrālijas līdz Jemenai saruka no 35 $/t līdz 22-25 $/t. Kviešu piegāžu izmaksas no Indijas līdz Jemenai samazinājās mazākā mērā: no 16-18 $/t līdz 14-15 $/t.

Avots: zol