ASV tiks samazinātas kukurūzas sējumu platības par labu sojai

ASV Lauksaimniecības ministrija publicējusi prognozes par lauksaimniecības kultūru sējumu platību apjomu valstī 2015. gadā.

Kukurūzas pārāk lielais piedāvājums, kas vērojams šinī sezonā, novedīs pie šīs kultūras sējumu platību smazināšanas par labu sojai, paredz ministrijas speciālisti.

Kukurūzas sējumu platības tiks samazinātas līdz 89,199 miljoniem akru, kas ir pēdējo četru gadu zemākais rādītājs. Jāsaka gan, ka minētais rādītājs ir nedaudz augstāks nekā gaidīja vairums tirgus dalībnieku. Pagājušajā gadā ar kukurūzu tika apsēti 90,597 miljoni akru.

Savukārt sojas sējumu platības šogad sasniegs rekordlielu apjomu - 84,635 miljoni akru. Tas ir par 0,934 miljoniem akru vairāk nekā pagājušajā gadā.

Kviešu sējumu platības salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazināsies par 1,455 miljoniem akru līdz 55,4 miljoniem akru, galvenokārt, saistībā ar ziemas kviešu sējumu platību sarukšanu. Ziemas kviešu sējumu platības, pēc jaunākajām prognozēm, sasniegs 40,8 miljoni akru, tai skaitā ziemas cieto sarkangraudu kviešu (HRW) - 29,6 miljoni akru, ziemas mīksto sarkangraudu (SRW) - līdz 7,75 miljoni akru. Iepriekšējā gadā ziemas kvieši kopumā aizņēma 42,399 miljoni akru.

Avots: zol