Graudu raža Ukrainā šogad sasniegs 60 milj.t

Ukrainas Hidrometeoroloģiskais centrs, neskatoties uz to, ka kukurūzas ražas attīstībai ir labvēlīgi laika apstākļi, pagaidām nav ieplānojis pārskatīt graudu bruto kopražas prognozi 2015. gadam, kas šobrīd ir 60 milj.t līmenī. Par to preses konferencē paziņoja Ukrainas Hidrometeoroloģiskā centra agrometeoroloģiskās nodaļas vadītāja Tatjana Adamenko.

"Šobrīd mēs neplānojam mainīt savu prognozi, jo karstuma periodā, kas ilga 5 līdz 8 dienas, raža bija jau tādā gatavības stadijā, ka karstums, principā graudu daudzumu neietekmēja", - paskaidroja T. Adamenko.  

Pēc viņas teiktā, Hidrometeoroloģiskais centrs varētu pārskatīt savu ražas prognozi, ja sausuma periods būtu ildzis vēl vienu nedēļu vai vismaz vēl piecas dienas.

Arī Ukrainas Agrārās politikas un pārtikas ministrijā norādīja, ka graudu ražas prognoze tiktu samazināta tikai tādā gadījumā, ja sausums valstī saglabātos ilgāk.

Pē Ukrainas Hidrometeoroloģiskā centra prognozēm, graudaugu un pākšaugu bruto kopraža valstī 2015. gadā sasniegs 59,6-60 milj.t.

Pēc Ukrainas statistikas dienesta datiem, graudu kopraža 2014. gadā sasniedza 63,8 milj.t, kas ir par 2,4 % vairāk nekā novākts 2013. gadā un ir augstākais rādītājs, kas sasniegts valsts neatkarības gados.

Avots:grainboard