Kukurūzas raža Krievijā šogad sasniegs jaunu rekordu

Krievijas lauksaimnieki šogad var iegūt rekordlielu kukurūzas ražu, 12,3 milj.t apjomā, teikts kompānijas "Rusagrotrans" materiālos.

"Ņemot vērā to, ka sējumi valsts dienvidos ir labā stāvoklī, kukurūzas ražas prognoze tiek palielināta otro mēnesi pēc kārtas un šobrīd ir 12,3 milj.t, kas ir asolūts rekords", - norādīts "Rusagrotrans" atskaitē. Pagājušajā gadā kukurūzas raža Krievijā sasniedza 11,3 milj.t.

"Šobrīd kukurūzas patēriņš Krievijā ir aptuveni 8,5 milj.t. Galvenokārt kukurūza tiek izmantota putnkopībā. Turklāt patēriņš turpina pastāvīgi pieaugt, vēl piecus gadus atpakaļ tas bija apmēram 3 milj.t gadā", - TASS pastāstīja "Rusagrotrans" eksperts Igors Pavenskijs.

Pēc viņa teiktā, kukurūzas eksports 2015/16. sezonā, ņemot vērā arī turpmāko kukurūzas patēriņa pieaugumu, var sasniegt 3,5 milj.t, kas ir par 0,52 milj.t vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu.

Šodien visvairāk Krievijas kukurūzu importē Turcija (virs 1,38 milj.t), Koreja (aptuveni 566 tūkst.t), Irāna (265,3 tūkst.t), Azerbaidžāna (192,8 tūkst.t).

Avots: zol