'Konekesko Latvija': traktortehnikas tirgotājiem šis ir bijis labs gads

Traktortehnikas tirgotājiem Latvijā šis ir bijis labs gads, atzina lauksaimniecības tehnikas tirgotāja "Konekesko Latvija" Mārketinga vadītāja Gundega Brakanska.

Viņa pastāstīja, ka šogad traktoru tirgus ir atdzīvojies pateicoties lauksaimniekiem pieejamajām subsīdijām, kā arī labās ražas prognozēm šā gada vidū, kas viesa papildu optimismu. "Nu jau gandrīz aizvadītais gads vērtējams kā labs. Tirgū ir arī pieaugusi konkurence - mainījušies spēlētāji, pārstāvēto zīmolu sadalījums," sacīja Brakanska.

Vienlaikus viņa prognozēja, ka atlikušajos šā gada mēnešos tirdzniecības apjoms īpaši nepieaugs - daudzi saimnieki izaudzēto ražu glabā klētīs, gaidot izdevīgāku cenu. "Nākamā gada janvārī ir gaidāma jaunā kārta Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstam, tāpēc paredzam pieaugumu visas lauksaimniecības tehnikas jomās (gan traktortehnikas, gan piekabināmo agregātu tirgū), bet, jo īpaši - graudu kombainu tirdzniecībā," teica Brakanska, piebilstot, ka 2016. gadā nozarē ir sagaidāms neliels apgrozījuma pieaugums, kam pamatā būs gaidāmais ES finansiālais atbalsts.

Turpretī lauksaimniecības tehnikas cenas tirgū katru gadu svārstās apmēram inflācijas robežās, savukārt krass cenas pieaugums vai samazinājums jaunās tehnikas tirgū nav gaidāms.

2014. gadā "Konekesko Latvija" strādāja ar 41,387 miljonu eiro apgrozījumu un 666,8 tūkstošu eiro peļņu.

"Konekesko Latvija" ir dibināts 1999. gadā, un tā pamatkapitāls ir 6,609 miljoni eiro. "Konekesko Latvija" ir Somijas lauksaimniecības ražošanas preču, tehnikas un labības tirdzniecības koncerna "Konekesko Oy" meitasuzņēmums Latvijā.

Avots: www.delfi.lv