Indija turpina importēt kviešus, neskatoties uz augsto importa muitas nodevu

Indijas graudu pārstrādātāji plāno turpināt kviešu importēšanu no Austrālijas, neskatoties uz 25 % ievedmuitas nodevu, ziņo The Economic Times.

Indijā pieaug pieprasījums pēc augstas kvalitātes kviešiem. 2015/16. sezonā (Indijā tā beidzās 31. martā) Indija importēja 520 tūkst.t augstas kvalitātes kviešu, neskatoties uz to, ka ir otra lielākā graudu ražotājvalsts pasaulē. 2014/15. sezonā Indija ieveda 52 tūkst. augstas kvalitātes kviešu.  

Pēc Graudu pārstrādātāju Nacionālās asociācijas datiem, martā graudu pārstrādātāji importēja 50 tūkst.t augstas kvalitātes kviešu un noslēdza līgumus par vēl 70 tūkst.t piegādi.

Gaidāms, ka jaunā kviešu raža Indijā sasniegs 92-93 milj.t. Eksperti cer, ka graudu kvalitāte būs augstāka salīdzinājumā ar pagājušo ražu, kas stipri cieta no lietavām. Līdz ar to arī imports 2016/17. sezonā, visticamāk, būs mazāks nekā 2015/16. sezonā, taču pārsniegs 2014/15. sezonas rādītāju.

Indijas graudu pārstrādātāji dod priekšroku Austrālijas kviešiem to augstā proteīna un glutēta satura dēļ.

Graudu pārstrādātāji un importētāji cer, ka federālā valdība samazinās kviešu importa nodevu tiklīdz valsts korporācija FCI pabeigs kviešu iepirkumu vietējā tirgū.

Avots: zol