'Rīgas dzirnavnieks': graudu ražas apmēri būs mazāki un kvalitāte zemāka

Šogad ievāktās graudu ražas apmēri būs mazāki un kvalitāte zemāka, intervijā aģentūrai BNS teica "Rīgas dzirnavnieks" valdes loceklis Žilvins Pakeltis (Žilvinas Pakeltis).

Viņš pastāstīja, ka šogad Latvijas zemniekus pārsteidza atšķirīgi laika apstākļi - ziema bija labvēlīga, taču pavasaris bija sauss un vasara - slapja. "Pirmo pieņemto ziemas kviešu kvalitāte vērtējama kā laba - ar augstu proteīnu, bet ar zemāku tilpummasu. (..) Noteikti šobrīd varam prognozēt, ka ražas apjomi būs mazāki, salīdzinot ar pērno gadu, kas bija ražīguma ziņā rekorda gads, un arī kvalitāte ir gaidāma zemāka nekā iepriekšējos gados," teica Pakeltis.

Pakeltis arī piebilda, ka Baltijas graudu produktu sektors kopumā ir diezgan stabils. "Graudu tirgū varam novērot attīstību produktivitātes ziņā. Lauksaimnieki cenšas izmantot jaunākās tehnoloģijas, aprīkojumu, zināšanas, un līdz ar to tas sniedz uzlabojumus ražībā, piemēram, pagājušajā gadā varējām piedzīvojām rekordražas," sacīja "Rīgas dzirnavnieks" valdes loceklis.

Avots: www.delfi.lv