Kazahstāna šosezon eksportējusi aptuveni 7 milj. t graudu

Kopš sezonas sākuma Kazahstāna eksportējusi aptuveni 7 milj.t graudu, ieskaitot miltus, paziņojusi Kazahstānas Republikas lauksaimniecības vice ministre Gulmira Isajeva, uzstājoties konferencē, kas veltīta tirgus caurspīdīguma palielināšanas jautājumiem.

"Šogad mēs esam ieguvuši unikālu ražu - 23,7 milj.t, kuras ražība ir 14,4 c/ha. Šī ir pēdējo gadu rekordraža," -sacīja G.Isajeva. Pēc viņas teiktā graudu ražas apjoms pēc pirmapstrādes tiek prognozēts 21,4 milj.t līmenī. "Ar to pilnībā pietiek, lai segtu valsts vietējās vajadzības un nodrošinātu eksporta potenciālu līdz 9 milj.t,"- norādīja G. Isajeva. Pēc viņas rīcībā esošajiem datiem, no šī gada sākuma līdz 10. novembrim eksportētas jau aptuveni 7 milj.t graudu, ieskaitot miltus.

"Tas ir apmēram par 21 % vairāk salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu. Kazahstānas graudu un miltu tradicionālie noieta tirgi ir Vidusāzijas valstis, Afganistāna, Irāna, Azerbaidžāna. Mēs plānojam palielināt graudu piegāžu apjomus Ziemeļāfrikas, Tuvo Austrumu, Eiropas Savienības valstīm un Ķīnai,"- piebilda G. Isajeva.

Avots: idk