Kviešu imports Indijā saglabāsies augstā līmenī, neskatoties uz ievedmuitas ieviešanu

Kviešu imports Indijā 2017/18. sezonā saglabāsies augstā līmenī, jo valsts papildinās krājumus, kas izsīkuši pēc diviem neražas gadiem, ziņo Business Standart.

Kompānijas ITC lauksaimniecības apakšnodaļas ģenerāldirektors S.Sivakumars prognozē, ka kviešu imports Indijā 2017/18. sezonā var sasniegt 3 milj.t. Importa apjoms būs otrs lielākais desmitgadē, lai arī zemāks nekā šosezon (aprīlis - marts) - 5,5 milj.t. Indija importēs kviešus ar augstu olbalstumvielu saturu no Austrālijas, Krievijas un Ukrainas.

Aktīvais imports tiek skaidrots ar nepieciešamību papildināt krājumus. Šī gada martā kviešu krājumi Indijas Pārtikas korporācijā (FCI) samazinājās līdz 9,43 milj.t, par 44 % salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

28. martā Indijas valdība noteica 10 % ievedmuitu kviešiem, lai aizsargātu vietējos lauksaimniekus, kas šogad novāks rekordražu. Kviešu bruto ražas apjoms pieaugs līdz 95-96 milj.t, uzskata S.Sivakumars. Ražas oficiālā prognoze ir 96,6 milj.t. Pagājušajā gadā kviešu raža Indijā sasniedza 92,29 milj.t.

Avots: zol