Atbalsta daļēju kredītprocentu dzēšanu lauksaimniecības nozarē

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos par valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalsta piešķiršanas kārtību investīciju veicināšanai lauksaimniecībā, lauksaimniecības un zvejniecības uzņēmumiem paredzot atbalstu kredītprocentu daļējai dzēšanai, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Grozījumi noteikumos pieņemti, lai turpmāk sekmētu ES struktūrfondu finansēto projektu īstenošanu, kā arī lauksaimniecības nozarē, lauksaimniecības produktu pārstrādē un zvejniecības un zvejas produktu apstrādē iesaistītajiem uzņēmumiem nodrošinātu ilgtermiņa investīcijas ar atbilstošām aizdevumu likmēm. Izmaiņas noteikumos papildus paredz atbalstu kredītprocentu daļējai dzēšanai. Plānots, ka tādējādi tiks mazināts finansiālais slogs uzņēmumiem, kas maksā kredītprocentus par aizdevumu likmēm.

"Uzņēmumos lieli līdzekļi tiek novirzīti maksājumiem par aizdevumu likmēm, bet tos varētu izmantot efektīvāk, novirzot apgrozāmo līdzekļu iegādes finansēšanai, investīcijām efektivitātes palielināšanai un jaunu darbavietu radīšanai. Tādēļ ir nepieciešams atbalsts kredītprocentu daļējai dzēšanai lauksaimniecības nozarē, lauksaimniecības produktu pārstrādē un zvejniecības un zvejas produktu apstrādē iesaistītajiem uzņēmumiem, jo tā tiktu veicināta uzņēmumu efektivitāte un nodrošināta arī turpmāka investīciju ieplūšana uzņēmumos," skaidroja ZM.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" tīmekļvietnē. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par valsts un ES atbalsta piešķiršanas kārtību investīciju veicināšanai lauksaimniecībā pieejama MK tīmekļvietnē.

Avots: www.delfi.lv