LPKS "Agrario" aicina vasaras ekskursijā „ ĪSTĀ LATGALE ” (15.07.17-16.07.17)

1. diena. 15.07.17.

Izbraukšana no Dobeles 6.00. Kafijas pauze Liepkalnos. Likteņdārzs Koknesē. Vieta, kur satiekas pagātne, tagadne un nākotne - gan cilvēka, gan valsts. Līvāni - mākslas un amatniecības centrs, stikla fabrikas muzeja apmeklējums. Preiļi - pasakainā karaļvalsts Mihailovgrada, kas sastāv no miniatūras pils mājas pagalmā, leļļu galerijas un karaļa galma garderobes. Ekskursijas turpinājumā ciemosimies zemnieku saimniecībā "Juri", kas gatavo sieru no bioloģiskā piena, ko dod desmit gotiņas. To sien pašu rokām pēc receptēm, kas ir ne tikai pārņemtas no prasmīgām siera sējējām, aizgūtas no Ulmaņlaiku pavārgrāmatām, bet arī pašu izdomātas. Pat prasīgākie kārumnieki atzīst par gardu esam bioloģiskajā zemnieku saimniecībā „Juri" svaigi sieto sieru. Un to pazīst ne tikai Latgalē, bet arī šefpavāri galvaspilsētas smalkajos restorānos. Arī mēs degustēsim gardos sierus! Naktsmītne viesnīcā Daugavpilī, kur būs iespēja pavakariņot.

  2.diena. 16.07.17.

Apskates ekskursija Daugavpilī gida pavadībā. Būs iespēja apmeklēt arī Daugavpils cietoksni. Atraktīvā podnieka Valda Pauliņa darbnīca, vērosim Latgales keramikas tapšanas procesu, varēsiet veidošanā piedalīties arī paši. Pusdienas Krāslavā -"Lejasmalās", Latgales kulinārā mantojuma ēdieni. Ekskursijas noslēgumā - Domu pietura. Skaists dārzs, viesmīlīgi saimnieki un garšīgi augļu - ogu vīni. Šobrīd  tiek raudzēti upeņu, rabarberu, jāņogu, ķiršu, ābolu un arī dzērveņu pussaldie vīni. Īpašs gandarījums ir par pussauso vīnogu vīnu, kuru izdevies noraudzēt no pašu audzētām vīnogām. Degustēsim 4 veidu vīnus ar uzkodām. Atgriešanās Dobelē pēc plkst. 23.00.

Cena: 95 Euro

Cenā iekļauts:

Brauciens ar autobusu
Ekskursijas vadītājs
Vietēja gida pakalpojumi
Dzīvošana 3* viesnīcā ar brokastīm www.hotellatgola.lv

Papildus izmaksas:

Mihailovgrada  - 2.0  €, skolēniem -1 €,  kostīmi 2 €

Vakariņas Daugavpilī - 5 €

Pusdienas ~~ 8-10 €

z/s "Juri"- stāstījums un  siera degustācija - 3.50 €Vīna (4 veidu) degustācija ar uzkodām - 4 € /pers.  

Stikla fabrikas muzejs - 3 € (ar gidu), skolēniem - 1,50 €

Podnieka Valda Pauliņa darbnīca - 1.50 €

Cenas norādītas aptuvenas.   

Pieteikties ekskursijai var, zvanot Mairitai pa tālr. 26332618 vai rakstot e-pastu uz mairita@agrario.lv līdz 15.06.2017. 

Apmaksas kārtība: piesakoties jāiemaksā avanss 40 eur no personas. Vēlākais 20 dienas pirms izbraukšanas jāsamaksā atlikusī summa.

Rēķina izrakstīšanai, lūdzu, atsūtiet z/s rekvizītus, kā arī norādiet braucēju vārdus, uzvārdus.

Ja rodas jautājumi, droši rakstiet vai zvaniet.

original