Vācijā uzlabojušās kviešu un rapša ražu perspektīvas

Vācijas Lauksaimnieku asociācija (DBV) palielinājusi kviešu un rapša ražu prognozes Vācijai, pateicoties lietavām, kas nesen bija vērojamas lielā daļā valsts teritorijas.

Pēc DBV prognozēm, kviešu bruto raža šogad sasniegs 25,2 milj.t (maija prognoze - 24,98 milj.t), kas ir par 3 % vairāk nekā novākts pagājušajā gadā. Ziemas rapšu raža gaidāma 4,78 (4,68) milj.t līmenī, kas ir par 4,7 % vairāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

Graudaugu kultūru sējumi Vācijā šobrīd ir labā un apmierinošā stāvoklī, teikts DBV atskaitē. Nolijušie lieti izklīdināja šaubas par iespējamo ražības pasliktināšanos sauso laika apstākļu dēļ pavasara sākumā.

Miežu sējumi attīstās ļoti ātri. Miežu kulšana tiks uzsākta jūnijā Vācijas dienvidos. Gaidāms, ka ziemas miežu bruto raža, kas galvenokārt tiek izmantota lopbarības ražošanai, sasniegs 8,74 milj.t, kas ir par 2,3 % mazāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Vasaras miežu raža, kas tiek lietota iesala ražošanai, gluži pretēji, pieaugs par 7,4 % līdz 1,9 milj.t.

Kukurūzas bruto raža saruks par 5,7 % līdz 3,78 milj.t. Lietus apgrūtināja kukurūzas sēju, un tāpēc tās sējumu platības tika samazinātas par 5,7 % līdz 392 tūkst.ha.

Avots: zol