LPKS Agrario aicina rudens ekskursijā uz Gruziju (15.10.17-23.10.17)

Gruzija    15.10.-23.10.2017.

 400 pix

Gruzija ir viesmīlīga un brīnišķīga zeme. Ceļš mūs aizvedīs uz kalniem, ielejām, apskatīsim pilsētas, senas baznīcas un klosterus, un, protams, palīksmosim īstenā Gruzijas garā! Ekskursijas laikā mums būs iespēja iepazīties ar Gruzijas tradīcijām un  pārsteidzoši gardo virtuvi, uzzināsim arī visus noslēpumus par Gruzijas vīniem. Apmeklēsim Gruzijas iespaidīgākās vietas - Kazbegi kalnus, Borjomi avotus, senās Gruzijas galvaspilsētu Mchetu.

Ceļojuma ilgums: 9 dienas
Cena: 900,00 Eur/1 personai (15 cilvēku grupā)
Cenā iekļauts: ekskursijas, degustācijas, 6 brokastis, 4 vakariņas

1. diena. 15.10. Satikšanās Rīgas lidostā ar INDI pārstāvi plkst. 21:00. Tiešais lidojums: Rīga - Tbilisi, plkst. 22:55-03:25.

2. diena. 16.10. Tikšanās Tbilisi lidostā, transfers uz viesnīcu. Atpūta. Ekskurija Tbilisi: Rustaveli prospekts, Brīvības laukums, Meidani laukums, Šardenī iela, Svētās Trīsvienības katedrāle, kura šobrīd ir lielākā pareizticīgo katedrāle Gruzijā. Apmeklēsim seno Metekhi baznīcu, no kuras paveras plašs skats pāri Abanotubani - rajonam, kur izvietotas neskaitāmas sērūdens pirtis. Tālāk ceļš vedīs uz Narikala cietoksni, kas uzcelts klints virsotnē Tbilisi senākās daļas vidū, lai ieraudzītu elpu aizraujošu skatu pāri visai pilsētai. Vakariņas. Nakšņošana viesnīcā Tbilisi.

3. diena. 17.10. Brokastis. Dodamies uz Kahetijas vīna ielejām. Kahetija - vīna, seno tempļu un tradīciju ieleja. Pastaiga pa visskaistāko mīlestības pilsētu Signagi. Tālāk ceļš vedīs uz cietoksni Gremi, klosteri Nekresi un  Kvareli - slaveno vīna Kindzmarauli dzimteni. Degustēsim gardus vīnus un apmeklēsim rūpnīcas senos pagrabus. Viesu nams. Atpūta. Vakariņas. 

4. diena. 18.10. Brokastis viesnīcā. Turpināsim iepazīties ar Kahetiju un Alazanas ieleju: Ikalto un Alaverdi klosteri. Apskatīsim vīna pagrabu- marani, uzzināsim daudz ko jaunu un nedzirdētu par vietējām vīna darīšanas tradīcijām. Mūs gaidīs īsts gruzīnu cienasts un Hinkali gatavošanas meistarklase. Atgriešanās Tbilisi. Nakts Tbilisi.

5. diena. 19.10.  Brokastis.  Brauciens uz alu pilsētu Upliscihe

Boržomi - slavenais kūrorts, kur varēsim izbaudīt īsto boržomi garšu un pastaigāties pa kluso parku.  Atgriešanās Tbilisi. Brīvais laiks 

6. diena. 20.10.  Brokastis. Šodien iepazīsimies ar Kaukāza kalniem un kalnu karali Kazbeku (5033 m). Kazbegi ir viena no Gruzijas vēsturiskajām provincēm, kurai cauri vijas senais Gruzijas kara ceļš. Šī vieta ir ievērojama ar skaisto ainavu, floru un faunu, cilvēkiem un vēsturi, un daudziem Gruziju apmeklējušajiem tūristiem tā paliek atmiņā kā iespaidīgākā vieta . Pirmā pietura Mcheta - senā Gruzijas galvaspilsēta. Pilsēta atrodas Aragvi un Kura upes krustojumā. Ekskursijas laikā būs iespēja apskatīt 11. gs. Svetichoveli dievnamu, kas izveidots akmens bazilika vietā. Tas kalpoja par gruzīnu tautu garīgo centru. Džvari dievnams - šī celtne izaug no klints. Tai ir konusveida virsotne. Tieši šo vietu Ļermontovs aprakstīja savā poēmā „Mciri". Pa ceļam apskatīsim Ananuri cietoksni, no kura paveras apbrīnojams skats uz ainavisko Žinvali ūdenskrātuvi. Izbraucot cauri 2200 m augstumā esošajam Gudauri ciematiņam, ieradīsimies Kazbegi. Vakariņas un nakšņošana Stepansminde viesu namā.

7. diena. 21.10.  Brokastis.  Šo dienu pavadīsim Kaukāza kalnu plašumos, dodoties līdz slavenajai Gergeti Trīsvienības baznīcai, kas atrodas 1800 metrus virs jūras līmeņa un paver elpu aizraujošu skatu uz Kazbegi ieleju un gleznainajām Kaukāza kalnu masīva virsotnēm. Truso aiza. Viens no iespaidīgākajiem Gruzijas stūrīšiem. Šeit sākas slavenā upe Tereka, kas iztek no Kazbeka šļūdoņa. Brauciens ar džipiem.  Atgriešanās Tbilisi. Nakšņošana viesnīcā Tbilisi.

8. diena. 22.10.  Brokastis viesnīcā. Numuru atbrīvošana. Brīvais laiks Tbilisi - iespējams atpūsties Tbilisi vecpilsētā vai izbaudīt sērūdens pirtiņas. Iesakām doties uz slaveno Šarden ielu ar tās kafejnīcām, restorāniem - šeit īstā dzīve sākas tikai vakarā!

Atvadu vakariņas ar gruzīnu ēdieniem un vīnu restorānā.

9. diena. 23.10. Transfērs uz lidostu.   Tiešais lidojums mājup... Tbilisi - Rīga, plkst. 04:10-06:45.

Cenā iekļauts:

  • tiešais lidojums: Rīga - Tbilisi - Rīga;
    nododamā bagāža līdz 20 kg, rokas bagāža līdz 8 kg;
    visi programmā minēties transfēri - pārbraucieni ar komfortablu autobusu;
    vietējā gida un grupas vadītāja pakalpojumi;
  • 5 naktis viesnīcā Tbilisi, 1 nakts viesu mājā Stepansmindē, 1 nakts Kahetijā (visas naktis 2-vietīgos numuriņos ar labierīcībām, ģimenēm pieejami arī trīsvietīgi numuriņi);
    6 brokastis,4 vakariņas;
    visas ekskursijas; ieejas biļetes apskates objektos; 1 degustācija; vīns 4 vakariņās; 1hinkali meistarklase; brauciens ar džipiem līdz Gergeti un uz Truso)

Iespējamie papildus izdevumi:

  • pārējās ēdienreizes (pusdienas maksā ~10 lari pers.);
    ceļojumu apdrošināšana: 4.50 EUR pers. līdz 75 g., no 76 g. - dārgāk.
  • sērūdens pirtiņas- 12 EUR
    • Piemaksa par vienvietīgu numuriņu: 146 EUR (ja persona vēlas dzīvot vienvietīgā numuriņā vai, ja ceļojumā nepiesakās cits braucējs ar ko varētu dalīt divvietīgu numuriņu)

Valūta: 1 GEL (Gruzijas lari) = ~ 0.42 EUR, 1 USD (ASV dolārs) = ~ 0.90 EUR

Pieteikšanās ceļojumam:

  • līgums starp klientu vai tā pārstāvi un ceļojumu biroju;
    100 EUR avansa iemaksa personai (jāveic 5 dienu laikā);
    pilnīgs norēķins jāveic ne vēlāk kā līdz 01.09.2017.
    savstarpēji vienojoties, minētie ceļojuma samaksas noteikumi var būt arī citādi.

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002. gada 30. jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās.
Nepilngadīgajiem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jābūt pasei un dzimšanas apliecībai.

 Atteikšanās no ceļojuma:

  • atsakoties no ceļojuma, tiek ieturēta 1. avansa iemaksa;
    ja līdz brauciena sākumam atlikušas 75-100 dienas, tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;
    ja 45 - 75 dienas, tiek ieturēti 75% no ceļojuma summas;
    ja līdz braucienam atlikušas mazāk kā 45 dienas, tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

Iemaksāto naudas summu ir iespējams pāradresēt citai personai, kura vēlas doties šajā ceļojumā. (Var tikt pievienota avio kompānijas soda sankcija par vārda maiņu).
Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
Ceļojuma cena var palielināties atkarībā no ceļu nodokļu, degvielas cenas un valūtas kursa pieauguma.
Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem (nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju).     

Pieteikties:  zvanot Mairitai, tālr., 26332618, vai rakstot mairita202@inbox.lv.    
Ceļojuma tūroperators INDI