Konekesko Latvija izvirza finālam prestižās Eiropas Biznesa balvas konkursā

Uzņēmums Konekesko Latvija ir izvirzīts prestižā konkursa Eiropas Biznesa balva (European Business Awards - EBA) 2011. gada fināla atlasei.


 

"Tas ir ļoti nozīmīgs sasniegums un augsts Konekesko Latvija darbības novērtējums, jo konkurence ir ļoti liela - par uzvaru European Business Awards finālā šogad sacentīsies 405 labākie biznesa uzņēmumi no visas Eiropas," uzsver SIA Konekesko Latvija valdes priekšsēdētāja Antra Spicklus.

Lai atlasītu labākos Eiropas Savienības uzņēmumus, kuri bijuši sekmīgi komerciāli, kā arī inovācijas un biznesa ētikas jomā, EBA izpētes komanda sešus mēnešus ir analizējusi vairāk nekā 1500 kompāniju visā Eiropā.

Konekesko Latvija European Business Awards finālā izvirzīts nominācijai Korporatīvā atbildība - jomā, kuru uzņēmums atzīst par ļoti būtisku sekmīgai biznesa attīstībai.

Kesko korporācijas, tai skaitā Konekesko Latvija, labas darbības prakse nozīmē - uz klientu orientēts profesionāls sniegums, ieskaitot augstas efektivitātes un vidi saudzējušas tehnikas vadošos Eiropas zīmolus, laba sadarbība ar partneriem, kvalificēts un motivēts personāls, augsta līmeņa serviss un klientu apkalpošana, ieskaitot klientu apmācību.

Konekesko Latvija 2010.gadā ir piedalījies arī Latvijas uzņēmumu ilgtspējas indeksa iniciatīvā, vairāk nekā 100 uzņēmumu vērtējumā saņemot bronzas kategoriju.

Konekesko Latvijā 2009.-2010.gadā bija absolūts Latvijas tirgus līderis lauksaimniecības un industriālās tehnikas pārdošanas jomā, panākot tirgus daļas pieaugumu līdz 30%.

SIA Konekesko Latvija nodarbojas ar lauksaimniecības, celtniecības un mežizstrādes tehnikas pārdošanu, un pēcpārdošanas apkalpošanu. Konekesko tirgus daļa industriālās un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības segmentā Baltijas valstīs ir aptuveni 24%, savukārt Latvijā tā ir lielāka nekā 30%. Claas kombainu tirdzniecības jomā Konekesko ieņem līderpozīciju tirgū. Konekesko lielākie pārstāvētie zīmoli ir Claas, Massey Ferguson, New Holland Construction, Ponsse, Manitowoc, Grove, Dynapac, Kubota, Lemken, Hardi un Grimme. Tehnikas centri atrodas Rīgā, Jelgavā, Jēkabpilī un Valmierā. SIA Konekesko Latvija vienīgais īpašnieks ir Konekesko Ltd., kas, savukārt, ir somu korporācijas Kesko grupas uzņēmums. Kesko korporācija ir viens no lielākajiem vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmumiem Somijā.

Avots: www.saimnieks.lv