Ukraina graudu eksporta ierobežojumus ieviest neplāno

Ukrainas valdība neplāno ieviest graudu eksporta ierobežojumus, darba vizītes laikā Hersonas apgabalā žurnālistiem apstiprināja Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs.

Viņš norādīja, ka graudaugu raža šogad būs pēdējo desmit gadu vidējo rādītāju līmenī. Turklāt uzkrātās graudu rezerves valstī ir pietiekamā apjomā, lai tuvākais gads būtu nodrošināts.

Atgādināsim, ka Ukrainas Agrārās politikas un pārtikas ministrija prognozē, ka graudaugu raža Ukrainā 2012/13. mārketinga gadā sasniegs 45,3 milj.t.

Jau rakstījām, ka eksperti prognozē strauju Ukrainas graudu eksporta samazināšanos.

Ukrainas Agrārā biznesa kluba aprēķini liecina, ka kukurūzas eksports valstī 2012/13. mārketinga gadā sasniegs 15,5 milj.t. Iepriekšējās sezonas (kukurūzai mārketinga gads ilgst līdz septembrim) kukurūzas eksporta apjoms tiek lēsts 15,3 milj.t apmērā. Kviešu eksports, salīdzinājumā ar iepriekšejo sezonu, samazināsies par 2,95 milj.t līdz 2,3 milj.t, miežu eksports samazināsies no 2,5 milj.t līdz 500 tūkst.t. Kopējais graudu eksporta apjoms var samazināties līdz 18,6 milj., kas ir par 4,6 milj.t, jeb par 20 %, mazāk nekā iepriekšējā sezonā.

Ukrainas Agrārās politikas un Pārtikas ministrija, savukārt, samazināja graudu eksporta prognozi no 22-26 milj.t līdz 20 milj.t.

Avots: kazakh-zerno